Следвайте "Буднаера" в Телеграм

kafene.net

Бивш следовател: Луканов стана жертва на партията си

Политическата сила, към която принадлежеше Луканов, нямаше интерес да излезе в общественото пространство фактът, че стои зад убийството на лидера си, заяви Ботьо Ботев, бивш служител на МВР, за бТВ по  повод убийството на Андрей Луканов и работата по неговото разкриване.

Свършихме огромна работа по установяването на убийците, през пистолета стигнахме до извършителите, посочи криминалистът, цитиран от Фрогнюз.

Ботев разказа, че разпитваните са били изолирани къща в Копривщица, защото е имало план, утвърден от органите на МВР. Не трябваше да изтече информация, пазехме се основно от медиите, уточни той.

В къщата не се извършваше насилие над задържаните. Насилието излезе от адвокатите и обвиняемите. Има съдебно-медицински екпертизи, които го доказват, каза Ботев и припомни, че разследването за насилие е било отхвърлено от Военния съд.

Ботев обясни, че между Луканов и групировката Орион са възникнали скандали и Луканов се е изправил срещу нея. Доказателствата сочат, че Орион е поръчала убийството на премиера, заяви Ботев.

Политическата сила, към която принадлежеше Луканов, нямаше интерес да излезе в общественото пространство фактът, че стои зад убийството на лидера си, смята Ботьо Ботев.

Андрей Луканов, който се смята за един от архитектите на т.нар. "преход", е обвиняван, че е раздал държавния резерв на страната в размер на повече от 2 млрд. долара на сътрудници на БКП и Държавна сигурност по времето, когато беше премиер в началото на 90-те години.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!