Следвайте "Буднаера" в Телеграм

delnicite.blogspot.com

Из делниците на един луд 10-14 януари 2011

Понеделник, 10 януари
„Сега” пише, че некакви евродипломати рекли, че няма да влезем в Шенген през март, щото оценката за контрола на границите ни е негативна. Обаче Бойко вика: "На границата сме по-добри от гърците, пазим я много надеждно… Ако направим всичко, свързано със съдебната система, септември ще влезем."
Значи целта „март” тихичко е денонсирана. Септември и то „ако”…
Понеже ние с вас, братя и сестри, сме доверчиви, че дори и наивни хора, които не е трудно да накараш да повярват, че с Шенген щастието им ще протече през другия крачол, та порових да видя какво ще ни донесе аджеба тази висока национална цел. Грънци! Единствено икономия на някои митнически формалности. И то ще си ги икономисат само тия, дето пътуват. Останалите 80% няма да си икономисаме нищо. Лаф олсун. (Лаф олсун, за който не знае: Абе, аго, жива ли е кобилата, дето умря лани? Хич бива ли, ако е умряла, да бъде жива? Нейсе, лаф олсун, я дай една лула тютюн. – по З. Стоянов)
Обаче докато си бъбряме за Шенген, много работи от родната действителност се позабравят. Сещам се за нещо, за което питам периодично. Не че некой ми отговаря, но аз пак ще питам. Какво става с олигарсите, де ги? В записите на тристранните разговори „Дянков-Танов-Горанов” се споменаваше нещо, че „Лукойл” ментил с някакви горива за училища. Пък оня ден по Битивито премиерът каза: „Аз знам от вашия собственик на телевизията, че е обядвал с Патрашкова и знае още преди 2–3 седмици за това, което ще правят.“
За това предателство Гергов ще си плати на цяла страница в новия брой на „Галерия”. Ако и да е „приятел от детинство” на Патрашкова, ако и да й е помагал, ще му бъде напомнено, че е агент и не е никакъв собственик на БТВ вече. Ама нека му! Щом приятелството с Бойко му е по-скъпо…
Не знам по каква причина, ама и Петьо Блъсков яко ще го отнесе:
„Петьо Сопола в плен на алкохола”. Такова заглавие, че и в рима, само интелектуалка като Патрашкова може да измисли. Що бе, Криси? През по-голямата част от живота си при Сопола си хлебила. Че и мъж ти!
Той не, че Блъсков не заслужава… Рекъл в „Шоу”: „ВАЦ е най-голямото медийно зло, допуснато от българските политици и българската държава да си разиграва коня, както иска.”
Някой ден ще го хванат рано-рано, когато ензимът алкохол дехидрогеназа още не е сколасал да разгради и ще с изпусне да признае как Софиянски навремето му извади партийната книжка…
Да се оправят. Ставаше дума за приятелството на Гергов с Бойко. Помните ли когато се правеше „първа количка” на българския „Лувър”? Тогава Бойко подари на бъдещата експозиция картини на Пикасо, Шагал и Дали. Вежди рече: "Графиката на Пикасо успяхме да я вземем от близки хора, почти без пари." Близки! Малко преди това в Галерията за модерно изкуство на Гергов бяха изложени за продан точно тези художници. Явно червеният олигарх е приятел и на това правителство. Което вероятно обезсмисля моя въпрос…
Пък сайтът „Под тепето” съобщава, че на Богоявление Дядо Николай Пловдивски се появил с двамата си лични пазванти, обзаведени със слушалки, като тези на НСО, та да могат във всеки момент да обсъждат оперативната обстановка около дедо поп.
Няма да коментирам. Даже няма да напомням часовника "Вашерон Константен" за дватрийсе евробонки, който се кипри на кунката на Светиня му. Нито автомобилния му парк ще споменавам напразно.
„Едно време разбойниците са висели на кръста, сега кръстът виси на разбойниците”.
И към тази инстанция ще отправя един въпрос, който от доста време задавам и все остава без отговор: „Господи, (прости ми дързостта да Ти говоря лично!), не че не вярвам в Теб, но понякога имам нужда от по-сериозни доказателства. Раблезианският шик на дедо Николай не ми е достатъчен...”

Вторник, 11 януари...

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!