Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Олег ЛОТОСОВ. Epoch Times

Арести на последователи на Фалун Гонг проведе полицията в Източен Китай

Поредната полицейска хайка на последователи на духовната практика Фалун Гонг е проведена този път в окръг Цинлунман, провинция Хъбей. За пет дни са били отвлечени повече от 10 човека.

По информация на наши източници, акцията е била проведена от 12 до 17 декември. Освен полицията в нея са взели участие и сътрудници от местното Управление 610 и органи на държавна сигурност.

Домовете на всички арестувани са били претърсени. Иззети са основните книги на Фалун Гонг, листовки и компакт дискове, а също така компютърна и офис техника. При това не е бил направен никакъв опис на конфискуваните вещи. Някои полицай задигнали ценности и пари. След обиска в дома на Го Кунлан липсвали 60 000 юана ($8 500).

Полицията арестува последователи на Фалун Гонг. Пекин, Китай.
Полицията арестува последователи на Фалун Гонг. Пекин, Китай. Снимка: epochtimes.com

По време на обиска в дома на Шао Лицин, полицията конфискувала два компютъра и принтер. Шао успява да се скрие, но в момента не може да се върне в дома си, страхувайки се от преследване.

По време на ареста на Тан Теюн, на въпроса защо е арестуван, полицаите отговорили, че е посещавал сайта "Мингуей" (сайт на последователите на Фалун Гонг).

Някои от задържаните били освободени след няколко дни, а други са все още в ареста. Срещу тях не е повдигнато никакво официално обвинение.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!