Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Fitnesstips101.com

Най-доброто време за трениране с максимални резултати

“Кое е най-доброто време за упражнения?” е често задаван въпрос. Има предимства и недостатъци за сутрешните, следобедните и вечерните тренировки. Въпреки това всички експерти са съгласни, че в крайна сметка най-доброто време за упражнения е това, към което можете да се приспособите редовно и надеждно. За тези от вас, които разполагат с лукса сами да определят работното си време, вижте кой час за трениране е най-подходящият за отърваване от коремните мазнини.


Сутрешни тренировки

Едно от предимствата на тренирането сутрин е, че обичайната ви тренировка е приключила преди притесненията и разсейването през деня да стоят на пътя ви. Получавате ендорфини, или хормони, които ви карат да се чувствате добре, както и бягане, гарантиращо започването на деня с тонус.

Сутрините обикновено са по- хладни и са по-малко замърсената част от деня. Будното внимание и концентрацията през останалата част от деня ще са по-големи. Тренирането сутрин повишава обмяната на веществата за най-дълъг интервал. Тялото има склонност да изгаря повече мазнини, тъй като мастните депа трябва да бъдат изгорени за производството на гликоген, или енергия, необходима за тренировката. Сутрешните тренировки са групата, която е с най-голяма вероятност за продължаване на рутинната практика в дългосрочен план.

Някои от недостатъците са, че вероятно трябва да ставате по-рано. Има и евентуално нарастване на риска от нараняване, ако не загрявате  достатъчно.


Следобедна или вечерна тренировка

Според някои изследвания едно от предимствата да се упражнявате по-късно през деня е, че издръжливостта на организма, силата и изпълнението са незначително подобрени в късния следобед, което прави  тренировките малко по-ефективни.

Това може да даде усещането на много хора за по-лека  тренировка. Може да бъде чудесен начин за разтоварване от стреса, натрупан през деня. И възможността за наранявания е намалена, тъй като тялото е добре затоплено.

Недостатъците са, че е много лесно работата и социалните дейности да се намесват. Може просто да се чувствате твърде изтощени или претоварени, за да тренирате. Пиковият час от деня в повечето фитнес салони е точно след работа, което увеличава времето за изчакване за уредите и ограничаване на периода за използването им.


Тренировки късно вечер

Предимствата на вечерните тренировки са, че могат да помогнат при нарушения на съня и намаляват напрежението от деня. Можете да тренирате, докато останалата част от къщата спи. Фитнес салоните са по-малко пълни. И това е чудесен начин да отпуснете съзнанието си, защото вниманието ви се отвлича по-малко.

Недостатъците на нощното трениране са, че залата може да бъде затворена. Може да сте твърде изтощени, за да си правите труда. Тренировките на открито са по-малко безопасни през нощта. Не можете да получите максимална полза от повишаване на метаболизма за същия период от време след тренировката, тъй като щом си легнете, вашият метаболизъм автоматично се забавя.

Въпреки че изследванията показват, че повечето хора са най-годни за упражнения физиологично в късния следобед или рано вечерта, ежедневното отвличане на вниманието може доведе до неудобство  за много хора. Изследванията показват, че трениращите сутрин са по-последователни в дългосрочен план.

По принцип трябва да изберете времето от деня, което е най-подходящо  за вас. В края на краищата, упражнения по всяко време е по-добре, отколкото никакви упражнение изобщо.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!