Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Китайските власти изтезават хора стремящи се към съвършенство

КИТАЙ - Жителят на град Ухан, Лио Юнчао, бил арестуван за пореден път преди година за практикуването на Фалун Гонг. Заради изтезанията в затвора днес той е полупарализиран...

Лио бил арестуван през 2009 година и осъден на 4 години лишаване от свобода. Докато излежава присъдата си в затвора Фандзятай, провинция Хубей, той бил изтезаван и често пребиван. В резултат на това здравето му се влошило толкова много, че имало опастност за живота му. Едва след това, за да се избегне от отговорността за смърт на затворник, на 7 септември 2010г той е изпратен в къщи.

В настоящият момент Лио не може да говори нито да се обслужва сам и може да приема само течна храна.

След като през 1999г комунистическият режим започва преследване на последователите на Фалун Гонг, Лио, който не пожелава да се откаже от практиката, а дори често разказвал на други за ползата от нея, бил арестуван няколко пъти.

През 2001 година той бил осъден на 2 години принудителен труд. В лагера от изтезанията и побоя той практически губи зрението си, краката му също били повредени, ходенето му причинявало болка.

Месец след освобождаването му през 2003г, отново бил арестуван и изпратен в център за "промиване на мозъка".

Близките му недоумяват: "Само в нашето общество може да се случи такова нещо. Човек с някога буен нрав, започва да внимава как постъпва и говори, ръководейки се от принципите "Истина, Доброта, Търпение" (основни принципи на Фалун Гонг), заради което е хвърлен в затвора и подложен на изтезания".

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!