Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Олег ЛОТОСОВ. Epoch Times Украина

Жива картина в центъра на тайванската столица

Внушителна жива картина сформираха повече от пет хиляди последователи на духовната практика Фалун Гонг на площада пред мавзолея на Чан Кайши в столицата на Тайван, Тайпе.

Те пристигнаха в Тайпе от няколко държави и региони за да участват в ежегодната Фалун Дафа конференция по обмяна на опит в практиката.

Композицията, съставена от хора облечени в разноцветни дрехи, изобразява лотос, като символ на твърдост и вътрешна чистота, а също така и йероглифите "Истина-Доброта-Търпение" – основен принцип на учението Фалун Дафа.

Заслужава да се отбележи, че в съседният на Тайван Континентален Китай практиката е жестоко преследвана от китайската комунистическа партия (ККП). Въпреки това в специални райони на Китай – Тайван, Хонг Конг и Макао, където властта на ККП не се разпростира директно, Фалун Гонг е много популярен и стотици хиляди хора се занимават с практиката.

По данни на Фалун Дафа Информационният център, практиката е разпространена в 111 държави и 3 автономни района: Тайван, Хонг Конг и Макао и наброява десетки милиона последователи. В нито една страна по света освен Континентален Китай Фалун Гонг не е забранен.


Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!