Следвайте "Буднаера" в Телеграм

chinauncensored.com

WikiLeaks: Китайско устройство разпознава по походката

Съгласно информация на WikiLeaks, американският съветник на Департамента по образование, наука, технологии и здраве (ESTH) е бил поканен на посещение в Китайската академия на науките (КАН), където е научил за няколко инициативи, включително в областта на производството на ядрена енергия. Сред проектите е имало устройство, което може да разпознава човека по неговата походка…

Институтът за интелигентни машини (ИИМ; Institute of Intelligent Machines) към КАН, Хефей (Hefei), е разработил биометрично устройство, което използва походката, за да разпознава хората. Устройството измерва теглото на двумерни чисти сили, приложени от стъпалото на човека по време на ходене, за да създаде уникален идентифициращ биометричен профил.

Устройството може да бъде инсталирано тайно в подова настилка и може да събира биометрични данни на индивиди без тяхното знание. Запитани за потенциалната употреба на устройството, служители на ИИМ казаха, че то се използва за „тайни” клиенти и го няма на търговския пазар. ИИМ казаха също така, че са въвлечени в китайската „Програма 863”.

Б е л е ж к а (на chinauncensored.com): Програма 863 е китайският план за развитие на високи технологии, който включва програми за развитие както на военни така и на цивилни технологии. Затова е вероятно китайската Народно освободителна армия да е един от клиентите, за които е разработено това биометрично устройство.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!