Следвайте "Буднаера" в Телеграм

bg.clearharmony.net

Тайван: Нарушителите на човешки права със забрана за влизане в страната

Су Ронг

На международния Ден на човешките права общинският съвет на Гаосюн, Тайван единодушно прие резолюция, "призовавайки централното правителство да извършва проверки на служители на китайската комунистическа партия (ККП), да не издава разрешителни за влизане и да не разрешава влизане в страната на нарушителите на човешки права". Властите в Гаосюн не канят, не приветстват и не приемат тези, които нарушават човешките права. Г-жа Чен Хуей-уен, която предложи за разглеждане резолюцията, каза: "Всички приятели с общи интереси се надигат и формират един праведен глас пред международната общност. Молим тези демократични и правови страни да се присъединят към нас, за да осъдят нечовешкия, диктаторски и авторитарен режим на ККП."

Плакати, разобличаващи преследването срещу Фалун Гонг
Плакати, разобличаващи преследването срещу Фалун Гонг

След единодушното приемане на резолюцията на 10 декември градският съвет на Гаосюн проведе пресконференция, на която г-жа Чен допълни, че след "обединението на град Гаосюн и областта му, градският съвет твори история. Резолюцията също е историческо събитие."

Като член на градския съвет, Лин Лиан-сен добави: "Преследването на религиозни вярвания от ККП е жестоко. Режимът дори насилствено отнема човешки органи с цел доходоносни печалби. Много от представителите на ККП не ценят човешкия живот, но в Тайван към тях се отнасят с гостоприемство. Това е нелепо. Трябва да използваме медиите, за да говорим открито и призовем централното правителство да осъществи резолюцията."

Бившият член на съвета по национална политика Чоу Пинк-дъ сподели, че "Тайван е ориентир за човешките права. Тайванският народ трябва да поддържа основните концепции за международните човешки права. ККП може само да се хвали, но защо една такава голяма страна няма свобода на вярата и човешките права?"

Хсиу Ху-ю, член на градския съвет, каза: "Опазването и подобряването на човешките права е важен индикатор за развитието на една страна. Само чрез зачитането на живота, глобалното село може да остане в хармонично и спокойно състояние."

Асистент професорът Чен Джиа-пинг от Националния университет "Чун Чен" отбеляза: "Да се говори открито не е само заради Фалун Гонг, а въпрос на съзнание. Фалун Гонг е практика за самоусъвършенстване. Смешно е да се арестуват тези, които го практикуват. ККП използва различни средства, включително клевети и икономически интереси, за да кара много хора да си мълчат. Призовавам всеки да говори открито и подкрепи Фалун Гонг със собствената си съвест."

Как резолюцията може да се осъществи? Г-жа Чен спомена, че законодателните комисии и общински съвети от другите седем общини и други градове, също са приели резолюцията. Всеки избран народен представител, представлява желанието на избирателите си. Месните мнения би трябвало да се чуят от централното правителство. Чен наблегна на това, че след приемане на резолюцията, се очаква правителството да я осъществи.

Тъй като търговските връзки между Тайван и континентален Китай са се стопили през последните години, доста служители на ККП, като губернатора на Гуандонг Хуан Хуахуа, временния губернатор на провинция Шанши Джао Дженгьонг, директора на националното бюро по религиозните въпроси Уанг Джуоан, и секретаря на комитета на ККП за Хубей Янг Сонг, са били съдени за геноцид и нарушаване на международното споразумение за граждански и политически права, в дните, в които са пристигали в Тайван. Те са последвали Дзян Дзъмин в преследването срещу Фалун Гонг в Китай и са нарушавали човешките права.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!