Следвайте "Буднаера" в Телеграм

bg.clearharmony.net

Вицепрезидента на Европейския парламент призовава британския премиер да насочи вниманието си върху преследването на Фалун Гонг

Вицепрезидентът на Европейския парламент, Едуард МакМилан-Скот, писа писмо на британския премиер, Дейвид Камерън, относно предстоящото му двудневно правителствено посещение в Китай. С него той моли Камерън да говори с китайското ръководство за преследването на Фалун Гонг. В обръщението си той пише: "Китайската комунистическа партия (ККП) упражнява най-жестоката диктатура по света. Заедно с търговските взаимоотношения между Великобритания и Китай трябва да бъде обърнато особено внимание на човешките права в Китай. Аз се надявам, че Вие, по време на посещението си в Китай, ще обърнете внимание на китайското ръководство върху следните конкретни случаи на преследване на Фалун Гонг практикуващи."

Edward McMillan-Scott slams Chinese envoys

След това той разяснява в писмото си, че всички китайци, които интервюирал по време на посещението си в Китай през 1996 г., са били арестувани от ККП и жестоко измъчвани. Между тях са Фалун Гонг практикуващите Цао Дон и Ню Дзинпин, както и адвокатът Гао Джишен.

Съпругата на Цао Дон – Ян Шяодзин, била дълго време заплашвана и жестоко преследвана от китайските власти. През октомври 2009 г. тя умира.

Ню Дзинпин изискал съпругата му – Джан Лянин, да бъде освободена от затвора. Тя е Фалун Гонг практикуваща и била изтезавана до загуба на съзнание в женския затвор в Пекин. След освобождаването й, тя описва в едно писмо до МакМилан-Скот преживяното в затвора. Заради това писмо тя е арестувана отново.

МакМилан-Скот посочва в своето писмо, че според Манфред Новак, който е член на Комисията за антимъчения на Обединените нации, две трети от арестуваните в трудовите лагери на Китай са Фалун Гонг практикуващи. Официалният брой на загиналите практикуващи днес надхвърля цифрата от 3,400 човека. На база друг списък са поместени имената на полицаи и служители, които са водели изтезанията. Съгласно Хартата за защита на човешките права това вече известно преследване се води като геноцид.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!