Следвайте "Буднаера" в Телеграм

kafene.net

Алексей Петров е придружил Първанов в Швеция

Алексей Петров е бил в бизнес делегацията, придружавала президента Георги Първанов при официалното му посещение в кралство Швеция през октомври 2007 г., разкрива в блога си журналистът Иво Инджев.

Той публикува списъка на бизнес делегацията, придружавала президента Георги Първанов при официалното му посещение в кралство Швеция. От него се вижда, че Алексей Илиев Петров е придружавал държавния глава.

Списъкът е от документацията на министерството на външните работи на Кралство Швеция. В него Алексей Петров, който бе арестуван през февруари при операция "Октопод" и сега е под домашен арест, фигурира като представител на Съюза за стопанска инициатива.

"Списъкът, който виждате приложен тук, е от документацията на министерството на външните работи на Кралство Швеция, която се оказа по-лесно достъпна за един български блогър, отколкото архивите на българските институции", пише Инджев.

Наскоро в съобщение до медиите от прессекретариата на държавния глава опровергаха твърдения, че Петров е бил част от партийна делегация, с която Първанов като лидер на БСП е ходил в Китай.

"Най-логично е кандидатура на Алексей Петров за президент да бъде на Бойко Борисов", заяви президентът Георги Първанов в интервю за столичен вестник преди дни. По думите му Петров и Борисов са бизнес партньори - "тоест имат си доверие от началото на прехода и си кореспондират дори в качеството му на премиера".

По-рано вътрешният министър Цветан Цветанов изрази мнение, че именно Първанов е политическият гръб на считания за глава на "Октопода" бивш висш съветник в ДАНС Алексей Петров. Последният наскоро каза, че би се кандидатирал за президент, ако същото направи и Борисов.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!