Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Великая Епоха

Протест срещу 11-годишното преследване на Фалун Гонг (Част - 4)

Самюел Джоу, заместник-директор на Консорциума за международна Интернет свобода

(Продължение)

Системата „Златен щит” е прилагана от Китайската комунистическа партия за да блокира и наложи цензура на информацията в Интернет. Жителите на Китай са изправени пред големи трудности при предаването на информация зад граница или при получаването на точна информация за решенията на комунистическият режим в това число и кампанията за преследване на Фалун Гонг…

Д-р Самюел Джоу
Д-р Самюел Джоу, заместник-директор на Консорциума за международна Интернет свобода. (Снимката е любезно предоставена от Самюел Джоу)

Консорциумът за международна Интернет свобода (GIFC) внесе значителен принос за прекъсване на блокадата, за да могат китайските граждани да разполагат с информационна свобода. Софтуера на GIFC позволява да се пробие блокадата не само за жителите на Китай, но и помага на милиони репресирани граждани на други страни да получат достъп до независима информация.

Заместник директорът на Консорциума (GIFC), д-р Самюел Джоу, се подготвял да сключи безсрочен договор с Университета в Пенсилвания за обучение по информатика, когато неочаквано започва преследването. Той подал оставка от тази длъжност, тъй като работата изисквала много време, което не му позволявало, като последовател на Фалун Гонг, изцяло да се посвети на борбата срещу преследването. В момента той преподава в Университета Рудгерс.

Д-р Джоу казва, че много хора вземат участие в създаването на свободен достъп до информацията в Интернет, но той „не може да разкрие имената им от съображения за сигурност”, добавяйки, че д-р Ли Юан, една от главните инженери, е била нападната от китайските тайни агенти през 2006 година.

По думите на д-р Джоу, много от участниците в GIFC са преминали през клането на площад Тянанмън в Китай през 1989 година, докато са били още студенти, а 10 години по-късно стават жертви и на преследването на Фалун Гонг.

„Надявам се, че благодарение на навлизащата в Китай независима информация, китайският комунистически режим повече няма да може да манипулира хората и това може да допринесе за положителни промени в китайското общество, а също така да сложи край на преследването в Китай”, - завършва д-р Джоу. (Продължение)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!