Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Luis Revilla, Epoch Times

Упражнения на гладно?

В повечето случаи правенето на упражнения цели намаляване на теглото или натрупване на мускули. Но как влияе на това празният стомах?...

В общия случай желаещите да горят мазнини ядат бедни на въглехидрати храни и не приемат храна преди упражнения, докато онези, които искат да увеличат мускулната маса, консумират храни с повече въглехидрати и се хранят преди тренировка.

Но дали наистина изгаряте повече мазнини, докато тренирате на гладно? Някои са на мнение, че като не ядат преди упражнения ще натрупат тегло, защото тялото активира метаболитна аларма, увеличавайки желанието за храна.

EURO TRAINING...in-deed...

Няколко проучвания предполагат, че тренировките с оскъдно количество храна в тялото са добър избор за изгаряне на мазнини. В неотдавнашно изследване, публикувано през април, изследователите от Университета на Бирмингам и други институции проучили седем души, които тренирали интензивно, докато гладуват, и други седем, които правели упражнения след хранене.

След края на проучването изследователите установили, че групата от седем човека, които тренирали на празен стомах, е изгорила повече телесни мазнини от другите седем, които тренирали след хранене.

Според Петер Хеспел, професор по психология на физическите упражнения от Университета на Лювен, Белгия, когато атлетите се въздържат от храна, няма въглехидрати, адреналинът е висок, а инсулинът – нисък, така че мускулите окисляват или разграждат натрупаните мастни киселини.

Изследователите са установили и че тренировките на празен стомах водят до по-слабо физическо представяне, което показва, че това е лош избор за атлетите, които се стремят към по-добри физически постижения, но е добър избор за хората, които искат да намалят теглото си.

Резултатите са публикувани в сп. "Медицина и наука в спорта и упражненията" (Medicine and Science in Sports and Exercise), официалното издание на Американския колеж по спортна медицина.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!