Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Протест срещу 11-годишното преследване на Фалун Гонг

Едуард МакМилан – Скот, вице-президент на Европейският парламент (Мин Чeн/ Epoch Times)

Великая Епоха

В продължение на 11 години, мирните последователи на Фалун Гонг (Фалун Дафа) са подложени на жестоко преследване в Китай. През тези 11 години хората в и извън Китай правят всичко възможно да прекратят преследването…

Китайската комунистическа партия (ККП) започва преследване срещу Фалун Гонг на 20 юли 1999 години с намерението да „ликвидира” тази духовна практика за три месеца.

Последователите на Фалун Гонг в Китай са подлагани редовно на арести, „промиване на мозъка”, принудителен труд, изтезания и убийства. По данни на Информационният Център на Фалун Дафа, стотици хиляди практикуващи са задържани, потвърдени са 3383 смъртни случая след малтретиране, хиляди хора са убити заради органите им. Поради информационната блокада в Китай, пълната картина на преследването е все още не известна.

Фалун Гонг е основан на принципите „Истина-Доброта-Търпение” и включва практикуването на медитативни упражнения. Последователите на Фалун Гонг не се отказват от практиката, въпреки всички усилия на китайската комунистическа партия да изкорени това духовно учение.

Последователите на Фалун Гонг в Китай се опитват да разкажат на служителите на ККП и обикновенните китайци за практиката и за това, че преследването и е не законно и трябва да бъде прекратено.

Извън пределите на Китай, последователите на Фалун Гонг се присъединяват към правителствените служители, ръководителите на обществени организации и обикновенните хора, призовавайки ККП да прекрати преследването.

Журналисти на Epoch Times взеха интервю от редица хора, които по свое желание се изказват срещу преследването на тази мирна практика, питайки ги, какви действия предприемат и защо го правят. 

Едуард МакМилан – Скот, вице-президент на Европейският парламент.

Едуард МакМилан-Скот научава за преследването на последователите на Фалун Гонг по време на срещата си с китайските лидери през 2006 година. По време на визитата си той се среща с хора, които лично са изпитали преследванията на ККП.

„След като напуснах Пекин, всички, с които контактувах бяха арестувани, хвърлени в затвора, а някои дори подложени на изтезания”, - казва Г-н МакМилан-Скот. Той обещава „ще се боря за реформи, демокрация и правата на човека в Китай” докато целта не бъде постигната.

„Мисля,че е много важно хората да разберат какво наистина се случва в Китай: трудови лагери, „превъзпитание” чрез труд, детски труд, принудителен труд, мъчения. Това е реалността в Китай - казва той. – Най-лошото, което правят те, е избирането на група от напълно невинни хора (последователите на Фалун Гонг) и да я преследват до смърт. Това трябва да спре”.

МакМилан – Скот вярва, че режима в Китай, скоро ще бъде „изхвърлен” и заменен с демокрация. Освен това, той заявява: „Ние създаваме законови механизми за наказване на хора, които използват мъчения, подтискат китайският народ, нарушават човешките права и провеждат кампания на геноцид срещу определена група от населението. Ние наблюдаваме”. (Продължение)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!