bg.clearharmony.net

САЩ: Университетски форум разобличи отнемането на органи от Фалун Гонг практикуващи

Форум на тема "Човешките права в Китай и политически въпроси" се проведе в Университета на Южна Каролина (УЮК) "Ейкън", в началото на ноември т. г. Истината за отнемането на органи от живи Фалун Гонг практикуващи от китайската комунистическа партия (ККП) беше разкрита на форума.

Според "Амнести Интернешънъл", броят на посетителите надхвърлил очакванията и бил по-голям от всички предишни събития, организирани от "Амнести Интернешънъл" в УЮК. Организаторите трябваше да преместят форума в по-голяма зала, тъй като първоначалната не можеше да побере всички желаещи.

Трима души изнесоха речи. Първи беше професор Шие Тиан от бизнес-училището на УЮК "Ейкън". Той накратко запозна публиката с Фалун Гонг. След това говори за преследването на Фалун Гонг в Китай, наблягайки на отнемането на органи. Той представи факти и други индиректни доказателства за отнемането на органи и призова присъстващите да пишат до американските правителствени служители, с молба да помогнат за спиране нарушенията на човешките права в Китай.

Проф. Дейвид Дилард-Райт, професор по философия в УЮК "Ейкън", осъди действията на ККП. Той посочи много организации, включително и доктори, замесени в нелегалната търговия и трансплантация на органи. Той подчерта, че много болници правят огромни печалби от незаконната търговия с органи и призова хората да помислят по моралните въпроси относно отнемането на органи и трансплантациите.

Проф. Томас Ууд, професор по политически науки, разказа на публиката за деветдесетте хиляди протеста за човешки права в Китай всяка година. Той заяви, че недоволството на обикновените хората нараства и китайците отказват да бъдат жертви на тираничния режим. Той каза, че в ерата на интернет, хората в Китай преминават през информационната блокада и създават много неправителствени организации извън ККП.

Проф. Ууд припомни на публиката, че Китай е все още полицейска държава и мъченията, прилагани върху Фалун Гонг практикуващите, са широко разпространени. Той подчерта, че корупцията сред правителствените служители причиняват на Китай загуби от БВП всяка година.

След форума, двама професори от УЮК "Ейкън" проявиха интерес към Фалун Гонг и поискаха да основат група по медитация в университета. Някои студенти благодариха на организаторите и казаха, че са научили много неща от форума.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!