Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ЕВ

Арест на дете-активист

Днес на пл.Тянанмън в Пекин 13-годишно момче беше отведено от полицията, защото държеше банер, призоваващ китайските лидери за подкрепа в създаването на гора на мира между двете Кореи – Северна и Южна. Джонатан Ли и неговата майка, американски граждани (от Филаделфия), са отведени от полицията в неизвестна посока за разпит, сподели бащата на детето, Киюнг Тае Ли…

Идеята, за която Джонатан е издигнал своя банер, е да се засадят кестенови дървета в района Панмунджон (разделящ двете Кореи), където да се създаде Детски парк на мира - парк за среща на семейства и деца от двете разделени държави.

Южна и Северна Корея са разделени от 60 години, и са практически още във война от конфликта през периода 1950-53г, след който нямат подписано мирно споразумение.

Обикновените граждани страдат най-много от тази ситуация, тъй като има разделени семейства от двете страни на 4-километровата разделителна линия. Затова инициативи като тази на младия Джонатан отразяват копнежа на близки да се разреши въпроса с разделението.

Тази негова идея се е родила преди три години, когато се е срещнал лично с бившия президент на Корея и носител на Нобелова награда за мир, Ким Да Джунг. До сега той е изпратил писма за своята гора на мира до лидерите на САЩ, Южна Корея, Северна Корея и Китай.

Освен това той е инициирал залесителни кампании в САЩ и поддържа уебсайт с комикси по въпроси за екологични проблеми.

Неговата майка, Мелиса Ли, каза за дейността му:

"Той разбира рисковете, обяснени са му и е готов да продължи, тъй като прави нещо да помогне на планетата – как мога да му кажа не? Той не прави нещо вредно за хората, а се опитва да помогне, затова аз ще го подкрепя в това".

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!