Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Изтезания и арест не сломяват духа на китайска учителка

Китай. Бившата учителка Сун Сюмей решава да напусне Китай след като е многократно арестувана и измъчвана в затвора, където попада заради духовните си убеждения, от които не иска да се откаже…

Сун Сюмей е 46 годишна жителка на провинция Джилин, занимаваща се с духовната практика Фалун Гонг.
В интервю за телевизия NTD Сун казва, че както тя, така и милиони последователи на това учение, получават голяма полза от него.

«Три месеца след като започнах да практикувам Фалун Гонг, всичките ми заболявания изчезнаха безследно. Бях много развълнувана тогава и си помислих, че Фалун Гонг е просто удивителен»,- казва тя.

Сун Сюмей разказва за преживяното в Китай.
Сун Сюмей разказва за преживяното в Китай. Фото: russian.ntdtv.com

Тъй като системата Фалун Гонг става много популярна и широко разпространена в цял Китай, през 1999 година Китайската комунистическа партия, която във всяко масово движение вижда заплаха за управлението си, започва преследване срещу последователите на учението.

Започват масови арести и задържане в затвори и изправителни лагери на хора, които не искат да се откажат от Фалун Гонг.

През 2002 година полицаи нахлули в дома на Сун Сюмей. Тя и още четирима практикуващи били арестувани и отведени в местното полицейско управление, където били разпитвани и измъчвани.

«Сложиха ми белезници на всяка ръка и ги разпънаха в различни страни. От двете страни имаше въжета. Когато ги опънаха, краката ми едва докосваха пода. Белезниците се впиха в китките ми. След няколко минути ръцете ми почерняха. Болката беше неописуема» - спомня си Сун.

Въпреки изтезанията, тя не се отказва от убежденията си, затова властите я изпращат в изправително-трудов лагер. Там се опитали да я подложат на така нареченото "превъзпитание".

«Когато не успяха да ме "превъзпитат", те ме накараха да работя. Правехме ръчни играчки и коледни елхи. Много от нас имаха световъртеж, повръщаха и страдаха от алергии заради химическите материали, с които работихме. Занимавахме се с това дълго време».

В периода 1999-2007 година Сун била арестувана шест пъти, но не се отказала от своите убеждения.

През 2007 година тя решава да избяга от Китай. В настоящият момент Сун се опитва да получи статут на бежанец в една азиатска страна, която тя помоли да не назоваваме от съображения за сигурност.

«Надявам се, че добросърдечните хора от цял свят ще успеят да застанат на страната на справедливостта и това преследване ще спре» – каза тя накрая.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!