Следвайте "Буднаера" в Телеграм

kafene.net

Гърци учат български

Изучаването на български език придобива популярност в Гърция. Търговци залягат над учебниците с кирилица, за да могат да обслужват българските си клиенти.

Гърците от северния край на страната - Родопи, започват езиково състезание с колегите си от Сандански, за да привлечат повече клиентите.

Курсовете по български и турски език са последна мода сред търговските от пограничните райони. Бизнесмени от областта Родопи се активизираха за изучаване на тези езици, за да посрещат туристи.

Компютърна грамотност и български или турски е необходимо условие за наемането на работа по туристическите обекти и магазините.

Новите гранички пунктове, а и доста по-високите цени в Гърция, превърнаха в приятна разходка и необходимост честото пътуване до България. И докато за нашите сънародници е добре познато, че владеят по няколко езика, то за гърците езиковата бариера се оказа по-трудна от граничната.

Първата група търговци вече започна обучение в курсове по български с убеждението, че добрата комуникация е ключът към успешния бизнес.

Интересът към изучаването на български се засилва и от няколко случаи на успяли в кризата търговци, които са отворили магазини в България.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!