Следвайте "Буднаера" в Телеграм

kafene.net

Съдът наложи запор върху милиони на ръководен кадър на ДПС

Комисията "Кушлев" щe заведе иск за конфискация на имущество на Гюнай Сефер на обща стойност 8 324 504 лв. По нейно искане Силистренският окръжен съд вече е блокирал имущество на депутата от ДПС за 2.3 милиона лева.

То включва апартаменти в София, 23 автомобила, голям имот от 50 декара в Дулово, в който има работилници и лаборатория.

Искът за конфискация ще е въз основа на повдигнатите от прокуратурата обвинения спрямо Сефер. Според прокуратурата той се е облагодетелствал с чуждо имущество, използвайки документи с невярно съдържание. Става дума за присвояване на пари от обществени поръчки.

В обвинителния акт е записано, че Сефер и Митхат Табаков, който също е депутат от партията на Доган, са присвоили парите по две обществени поръчки за изграждането на път от село Окорш до централното шосе Шумен – Силистра. Техни фирми печелят конкурс за строителство на пътя с дължина 7.3 км, а в крайна сметка са изградени само 1.7 км, който не отговаря на проектните условия.

Сефер и Табаков са разследвани и за изграждане на канализационна мрежа в Дулово, чиято стойност е около 29 млн. лева.

Името на Сефер бе замесено и в процеса срещу бившата началничка на данъчните Мария Мургина. Основната свидетелка в това дело Милена Цолчовска, която е оглавявала териториалната служба на данъчните в Силистра, заяви, че Сефер я е заплашвал с уволнение, заради ревизиите на фирмите му.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!