Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Patricia A. Muehsam, M.D.

Може ли травма от предишни животи да повлияе на сегашния ни живот? (Photos.com)

Емоциите и здравето ви


Как емоциите могат да предизвикат неразположение

Подтиснатите емоции могат да причинят заболяване. Проявлението на това заболяване във всеки от нас е напълно индивидуално. Освобождаването на емоциите може да излекува болестта. Дори рака. Дори болести, които западната медицина смята за нелечими…

Може би тези твърдения изглеждат самонадеяни, но те са надлежно документирани от изследователските средства на западната наука и също така са открити в принципите на лечебните традиции по цял свят. Подробностите излизат извън обсега на това есе, но могат да бъдат намерени в предишната серия мои статии „Силата на съзнанието“. (theepochtimes.com/news/6-7-17/43996.html)

Гняв, страх и тъга: това са трите основни емоции, които могат да бъдат причини за заболяване. Те са нормални и естествени чувства и ние ги преживяваме като естествени аспекти на човешкото в нас. Но когато тези емоции останат вътре в нас, без канали за изразяване и освобождаване, те могат да създадат вибрационно състояние в нашите тяло и съзнание, което нарушава естествения ни хомеостатичен баланс.

Този дисбаланс може да се изразява в телесно-душевни симптоми. Използвам термина „телесно-душевни“, защото тези симптоми могат да се изразяват чрез физични или в емоционални симптоми, или и чрез двете. Когато симптомите станат достатъчно силни, може да имаме за тях наименование от западната медицина – болест.

Подтиснатите емоции

Откъде идват подтиснатите емоции? Това зависи от вашия мироглед.

Първо, могат да идват от травматични преживявания, които сме имали в този живот. Най-често в ранното детство това се проявява, след като изгубим онова прекрасно състояние на несъзнаващи и станем долавящи случващото се около нас, настроени и чувствителни към него. Може да имаме преживявания, които са болезнени в емоционално отношение, и естествена реакция може да е да се предпазим и да задържим тези емоции вътре в себе си.

Друг източник на подтиснати емоции може да са преживявания от минал живот. Ако тази идея е предизвикателна, ви моля да задържите всякакво недоверие и да прочетете по-нататък. Съществуват огромен обем изследвания, проведени от уважавани учени, подкрепящи правдивостта на това явление. Детайлите отново са отвъд обсега на този материал, но моля, пишете за подробности, ако представляват интерес за вас.

Травматичните и неизлекувани по време на предишни прераждания преживявания от минали животи може да са били пренесени с нас, когато сме навлезли в това тяло и съзнание в този живот. Интересно е, че този възглед за предишните животи е споделян от повечето световни лечебни традиции. Те приспособяват и използват тази представа в разбирането си и третирането на здравето и болестите.

Очаквайте: Част 2, Как да освободим емоциите, за да направим възможно лечението

Д-р Мюзъм е лекар, музикант и писател, живеещ в Ню Йорк. Нейният имейл е: transformationalmedicine@gmail.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!