Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Jarrod Hall, Epoch Times

Историята на Тина: Преодоляване на десетгодишно преследване (видео)

Фалун Гонг практикуваща разказва историята на страданието и спасението си

Тина е забележителна жена. Тя е преодоляла неща, които много от нас дори не могат да си представят. Историята на Тина е история на пътуването на една жена през някои от най-мрачните кътчета на днешния свят към свободния Запад…

През 1999 г. китайският комунистически режим забранява Фалун Гонг. Някои хора от комунистическата партия почувствали, че популярността й е заплаха за техните власт и сила. Изведнъж десетки милиона китайски гражданина били заклеймени като престъпници.

Tina's Story from Jarrod Hall on Vimeo.

Тина, заедно с безброй много хора, отишла в Пекин, за да апелира срещу забраната. Там тя била арестувана и прекарала почти три години в затвор и трудови лагери, където била бита и измъчвана. Това е нейната история.

На 20 юли 1999 г. комунистическата партия издала заповеди, според които вече на никого не било позволено да практикува Фалун Гонг.

През 2000 г. Тина решила да отиде в Пекин. Тя апелирала на площад „Тянанмън” и скоро след това била арестувана.

Тя знаела, че можело да я арестуват, но била решена да защити собствените си правата, както и тези на съмишлениците си. Била решена да остане вярна на принципите си.

За да протестира срещу задържането си в затвора, Тина провела гладна стачка. Първата продължила шест денонощия. Тя нито яла, нито пила каквото и да е. Каза, че била толкова слаба, че можела да ходи, само подпирайки се на стената.

Накрая Тина била грубо хранена насила от пазачите с много дебела пластмасова тръба, която била вкарана насилствено в носа й. Процесът бил жесток, спомня си тя, и й причинявал много силна болка.

Скоро след това понесла и други форми на мъчение, като това, че я принуждавали да стои в изкривени позиции с часове. Редовно била заплашвана от пазачите с електрошоковите им палки.

Тина била заключена в карцер и принудена да остане там седем денонощия. Тя била бита и удряна с електрошокови палки, когато се изморявала да стои изправена.

През април 2009 г. Тина пристигнала в Австралия като бежанка. По-късно същата година получила виза за протекция, което е подобно на това, да получиш постоянно пребиваване. Тя каза, че сега има истинска свобода да вярва, може да практикува Фалун Гонг и да следва философията му на Истинност, Доброта и Търпение открито и без страх.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!