Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Иво Инджев

Комунизмът си отива по команда "кръгом"

Иво Инджев

Не са прави твърденията на изнервени другари и другарки, че темата за паметниците на комунизма не интересувала никого, освен "лошите" (като мен). Ето, техният вестник "Дума" помества по въпроса ценна информация на 23 август:

"И докато германците все повече се разочароват от капитализма, французите се захванаха да издигат паметници. В Монпелие от септември вече ще има паметник на Ленин. Поне така обяви местният политик Жорж Фреш, който е известен със социалистическите си възгледи. В миналото той е бил член на Социалистическата партия, но през 2007-а е бил изключен от редовете й заради расистки изказвания. Фреш бе заявил, че в националния отбор по футбол на Франция има прекалено много емигранти от Африка. Една година по-рано пък той бе глобен 15 хил. евро за обида на алжирци, които са се сражавали на страната на Франция по време на войната за независимост в Алжир.
Бронзовата статуя на Ленин, която Жорж Фреш се надява да получи, тежи седем тона. По-рано паметникът е бил в Сиатъл и наскоро е предложен за продажба."

Не са прави също и онези, които си мислят, че нещо преувеличавам по повод цитираната в моя статия експертка Дюлгерова ( интервюирана от в. "Република"), която прогнозира подстрекавани от САЩ социални бунтове в България заради злобата на Чичо Сам в безуспешната му борба с руските проекти в България. Явно има "окръжно" по гарнизона в червените редици да се обяснява на трудещите се ( и безработните) за злодейската роля на Америка именно във връзка с руските намерения на българска територия. Тя не е сама в този почин. Ето какво пише същият ден, но във в. " Труд" ( бившият главен редактор на в. "Дума") Пламен Енчев:

"Елате в България – родината на "Белене"

Водим безсмислени спорове за АЕЦ "Белене". Щяла да бъде нещо като реклама на Русия в Европейския съюз.
А централата "Бушер" в Иран сигурно е реклама на Москва за пред ислямския свят…
Истината е проста. Иранците имат пари и си платиха за проекта, който, между другото, бе започнат преди 30 години от немската "Сименс".
България няма пари. Затова търси чужд инвеститор за "Белене". Засега имаме нещо като положително заявление само от Сърбия. Но не знаем дали то се покрива с някакви финикийски знаци.
Ясно е, че все някога трябва да разполагаме с нови ядрени мощности. Американците ги стяга чепикът, че "Белене" ще се прави по руски проект. И затова натискат за 7-и блок на площадката на "Козлодуй". Както и за голям фотоволтаичен парк в Северна България.
Русия може да чака колкото си поиска. Така "Белене" ще става все по-скъпа. А колкото до рекламирането и в Евросъюза, Москва и сега си го има – "северни" и "южни" потоци, голяма рафинерия край Бургас, собствена територия при устието на Камчия, солидно участие в третата металургична база в Дебелт (това последното малко хора го знаят).
Продължаваме ли обаче да гледаме на АЕЦ "Белене" като на руска централа, рискуваме тя никога да не бъде построена. Проектът трябва да бъде облечен в "български дрехи", да си го припознаем. Иначе има опасност той да остане в съзнанието ни като оня "гьол" или онази "полянка", където са закопани милиарди..".

Позавехналият лозунг на червената пропаганда "Ние пак сме тук" отново ни напомня за истинския си смисъл: " Ние пак сме напук". Също като президентът им Първанов, който продължава да отказва да подпише указа за назначаване на нов началник на военното разузнаване, но твърди че не той, а военният министър Аню Ангелов проявявал инат. Днес обаче от екрана на Нова телевизия министърът потвърди позицията си, че няма да отстъпи пред президента, който си превишава пълномощията и се прави на кадровик без да има право на това.

Комунизмът може и да си отива, но го прави с маршова стъпка. И по команда "кръгом".

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!