Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Leonardo Vintiñi & Stephanie Lam, Epoch Times

Пътуване във времето?

Швейцарски часовник открит в древна гробница от династията Минг

Откритието на изследователи на швейцарски часовник в Китай по време на заснемането на документален филм през 2008 г. бе голяма изненада. Той не само е бил с големината на пръстен, но и е бил открит в гробница от династията Минг (1368–1644)…


„Когато се опитахме да отстраним пръстта около ковчега, внезапно парче скала се откъсна и падна на земята с металически звук – разказа Джянг Яню (Jiang Yanyu), бивш куратор на музея в Гуангши, според Daily Mail. – След като премахнахме пръстта, бяхме шокирани да видим, че това е часовник.“

Въпреки че часовникът не изглежда функционален поради малкия си размер, той е съвсем пропорционално умален спрямо съвременните часовници. Показва 10:06 ч. и има изписана думата „Swiss” на ръждивия си гръб.

„Часовници е нямало по времето на династията Минг, а Швейцария като държава дори не е съществувала тогава“ – заяви археолог в статия на Austrian Times.

За гробницата, в която е бил открит часовникът, намираща се в Шангси, Южен Китай, се смята, че е била запечатана преди повече от 400 години и че не е била посещавана от погребението по време на династията Мин, но изследователи са изчислили, че часовникът е едва на 100 години.

Докато находката може да бъде категоризирана като т. нар. „неуместен артефакт“, тя се представя по един категоричен и отчетлив начин. Неуместен артефакт е предмет от древността с характеристики, невъзможни за конкретния времеви период, като например технологично ниво. Докато обичайните неуместни артефакти изглеждат като технологични артефакти, създадени от древни раси, швейцарският часовник навежда на мисълта, че е имало контакт между пътешественик във времето от миналия век и хората от династията Минг.

Липсата на обяснение е накарало мнозина да си представят, че съвременен пътешественик във времето е оставил дар на човек от династията Минг, към когото може би е хранил симпатия по време на престоя си много отдавна. Или че може би е хвърлил своя спомен от бъдещето в калта, когато е спрял да работи в 10:06 ч. – точния час, който са сочели стрелките на часовника четири века по-рано.


Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!