Следвайте "Буднаера" в Телеграм

NTDTV

Участващ в китайски ТВ пробив умира в затвора

Успелият да направи пробив в държавната китайска телевизия и да излъчи програма за Фалун Гонг китайски гражданин Лиянг Дженшинг (Liang Zhenxing) почина на 1 май в китайски затвор. Лиянг е бил подложен на интензивно преследване в различни затвори и трудови лагери за последните 9 години…

Семейството на Лианг заяви пред сайта на Фалун Гонг, Clearwisdom, че той изглеждал много слаб и трудно ходел и говорел в седмиците преди смъртта си.

46-годишният гражданин на Чангчун е осъден на 19 години затвор през 2002г. Лиянг е бил част от групата практикуващи Фалун Гонг (Фалун Дафа), успяла да направи пробив в държавната китайска телевизия на 5 март същата година. Те са излъчили около 50-минутно предаване, включително програмата "Фалун Дафа по света", която показала, че медитативната практика Фалун Гонг е широко разпространена по света и че китайският режим фабрикува лъжи за обратното, за да оправдае своето преследване на практиката.

Това излъчване кара комунистическият режим да задържи около 5000 практикуващи Фалун Гонг в региона. Някои от тях почиват наскоро след арестуването им, а 15 души са осъдени на затвор или лагери за периоди от до 20 години.

Според изпълнителният директор на Информационния център на Фалун Дафа, Ливай Броуди (Levi Browde), Китайската комунистическа партия използва своя монопол върху медиите, за да злослови по адрес на Фалун Гонг.

[Ливай Броуди, изпълнителен директор на Информационния център на Фалун Дафа]:
"Не можете да преследвате 100 милиона души ако нямате голям контингент от хора да участват в това. Как да се накарат едни китайци да преследват други китайци? Трябва да злословите по адрес на жертвата, трябва да ги направите да изглеждат суб-човеци, трябва да се дразнят хората и да им се даде основание за това ... Инструментът, за да се постигне това, са медиите; да не се позволи на Фалун Гонг да имат глас, да бъдат хулени по емисиите".

Според Броуди предаването е показало на обществеността истината за Фалун Гонг и преследването, вземайки превес над пропагандата на режима.

[Ливай Броуди, изпълнителен директор на Информационния център на Фалун Дафа]:
"Когато сте в страна, където ви се казва, че това е една опасна група, че това е отцепническа група, че те са само тук, в Китай, и по света ги преследват, и изведнъж се види, че тя се практикува по цял свят, това наистина отваря очите на хората за реалността на ставащото".

Според Информационния център на Фалун Дафа, Лиянг е поне осмото, задържано след излъчването лице, за което се знае, че е починал вследствие на злоупотреби в затвора.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!