Следвайте "Буднаера" в Телеграм

bgfactor.org

Най-старият човек на света е бил на 256 години

Според американски вестници Ли Чинг Юн умира през 1933 година на 256 години

През 1933 г. в некролозите на Time Magazine и New York Times се съобщава, че на възраст 256 години, умира Ли Чинг Юн, които вече е погребал 23 жени и е възпитал 180 наследника.

Бил ли е наистина толкова стар?

Тайната на младостта на Ли Чинг Юн се заключава в това, че той винаги поддържа душевно спокойствие, а диетата му се състои от ориз и вино. За детството и юношеството Ли Чинг Юн има малко информация. Известно е, че той е роден в провинция Съчуан в Китай, където и живее до смъртта си. Към 10-та си година Ли Чинг Юн е доста образован – посетил е Кан-Су, Шанси, Тибет, Анам, Сиам и Манджурия, където събира различни билки. След това историята за живота му се губи ...

На възраст 256 години, Лий е достъчно бодър и изглежда като типичен 60-годишен мъж. Този факт поставя под съмнение неговата възраст. Както казва самия китаец, той е роден през 1736 и е преживял 197 години. Въпреки това, през 1930 г., Ву Чанг Шин, професор и декан на университета Минкуо, открива записи, според които Лий е роден през 1677 година и че китайското императорско правителство го поздравява на неговия 150-годишен и 200-годишен юбилей.

От доста време за най-старият човек на Земята се смята за Жан-Луиз Калман, чиято възраст е смятана за феноменална - 122 години. Тя живее във Франция и умира през 1997 година. Това означава, че ако документите открити от Ву Чанг Шин са истински, Ли Чинг-Юн официално ще подобри официално регистрирния рекорд с над 130 години.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!