Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Послание към Русия? Четири американски бомбардировачи B-1B Lancer пристигнаха в Норвегия

/Поглед.инфо/ Американските военновъздушни сили съобщиха, че около двеста пилоти и четири самолета-бомбардировача B-1B Lancer, назначени към 7-то бомбено крило във военновъздушната база Диес , Тексас, са били разположени във военновъздушната гара Орланд, Норвегия.

Това се прави в подкрепа на разгръщане на Бомбардировъчна група. Подобни стратегически мисии на бомбардировачи трябва да осигурят театрално запознаване на екипажите и помощния персонал, като същевременно предоставят възможности за военна интеграция на Съединените американски щати със съюзници от НАТО и регионални партньори.

„Тази бомбардировъчна група постига цели от стратегическо до тактическо ниво“, заяви декларацията на 9-и експедиционен бомбардировъчен отряд.

„На тактическо ниво 9-та бомбардировъчна група изпълнява визията на Министерството на отбраната за динамична заетост на силите, като същевременно култивира и развива отношения с нашите съюзници и партньори в Европа", казват още американците

Това е третото внедряване на бомбардировъчната група, проведено от 9-ия отряд. Освен това това е първият път, когато американските B-1B Lancers оперират извън Норвегия.

Обучението с Кралските норвежки военновъздушни сили в Европейския театър и в цяла Арктика ще помогне допълнително да осигури богат и критичен опит за екипажите, като същевременно позволи на двете сили да провеждат специфични и задълбочени учебни мисии.

„Ще се интегрираме с норвежки самолети за цялото това разполагане и ще практикуваме сценарии за конфликти от висок клас и, може би, дори ще разработваме бъдещи тактики, обучение и процедури“, заяви подполковник Райън Столсуърт, командир на силите на 9-ти експедиционен бомбардировъчен отряд.

„Деветият екпедиционен бомбардировъчен отряд ще научи много от нашите любезни домакини, особено по отношение на това как ефективно да работим в Крайния Север4, добави командир РАйън Столсуоърт.

„Ще се интегрираме с норвежки самолети за цялото това разполагане и ще практикуваме сценарии за конфликти от висок клас и, може би, дори да разработваме бъдещи тактики, обучение и процедури“, заяви подполковник Райън Столсуърт, 9-и командир на EBS. „Деветият EBS ще научи много от нашите любезни домакини, особено по отношение на това как ефективно да работим в Крайния Север.“

Тези мисии допълнително осигуряват обучението, необходимо за реагиране на всяка потенциална криза или предизвикателство по целия свят, твърдят американците.

„Очаквам с нетърпение да покажем способността си да оперираме от това ново място и да стигнем след мисията в свежа среда“, каза генерал Джеф Харигиан, командир на Военновъздушните сили на Съединените щати в Европа-Африка.

„Обучението със съюзници като Норвегия ни позволява да усъвършенстваме способностите си за възпиране и отбрана, като същевременно засилваме регионалната стабилност", заяви генерал Харигиан.

Тъй като Норвегия обяви нови ограничения за коронавируса през януари като част от опит за спиране на трета вълна от случаи, целият персонал на американските военновъздушни сили беше медицински прегледан преди пътуването и незабавно въведе „ограничение на движението“ при влизане в страната като част от противоепидемичните здравни мерки.

В гробището

Не само в Норвегия обаче са се насочили някои B-1B. Докато мисията на бомбардировъчната група в Норвегия със сигурност подчертава, че платформата остава решаваща част от флота на американските военновъздушни сили, през февруари също беше обявено, че службата ще започне продажбата на седемнадесет Lancers B-1B от сегашния си флот, както е разрешено от Закона за разрешение за национална отбрана .

Американските военновъздушни сили заявиха, че действието няма да засегне смъртоносността на службата или свързаната с нея работна сила за поддръжка.

Това ще позволи на длъжностните лица да съсредоточат поддръжката и работната сила на ниво депо върху останалите самолети, повишавайки готовността и проправяйки път за модернизация на бомбардировачния парк, готов да отговори на бъдещите предизвикателства.

„Започването на пенсиониране на наследени бомбардировачи, за да се направи път за B-21 Raider, е нещо, за което работим от известно време“, каза генерал Тимъти Рей, командир на командването на глобалните удари на Военновъздушните сили на Съединените американски щати.

„Поради износването, наложено на флота B-1 през последните две десетилетия, поддържането на тези бомбардировачи би струвало десетки милиони долари на самолет, за да се върне към статуквото", заяви генералът.

" И това е само за да решим проблемите, за които знаем. Ние просто ускоряваме планираното пенсиониране", добави той.

Американските военновъздушни сили обявиха, че седемнадесет самолета B-1B ще бъдат оттеглени от сегашния флот от общо шестдесет и два B-1, което ще остави четиридесет и пет на активна служба.

От тези седемнадесет самолета B-1, четири ще трябва да останат в възстановимо състояние, което съответства на събираемото хранилище от тип 2000. През последната година бяха положени значителни усилия за актуализиране и надграждане на останалите самолети.

Превод: СМ

Източник/ци: Послание към Русия? Четири американски бомбардировачи B-1B Lancer пристигнаха в Норвегия - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!