Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Дъжд от риби и жаби: легенда или история?

Дъжд от паяци, паднал през 2007г. в провинция Салта, Аржентина.

Дъжд от паяци, паднал през 2007г. в провинция Салта, Аржентина. (Christian Oneto Gaona/EpochTimes)

Leonardo Vintini & Stephanie Lam, Epoch Times

Неотдавнашен репортаж в австралийския таблоид „Northern Territory News” предостави доказателства, че падаща от небето храната е нещо повече от легенда. Според репортажа на 25-ти и 26-ти февруари риба е падала по земята като дъжд в Ладжаману, Австралия, на 320 км от брега.

Рибата, за която се смята, че е дребен бял вид костур, е често срещана в северна Австралия. Според свидетелка на събитието, Кристине Балмър, падащите риби са били живи.

Жители на Ладжаману, Манингрида и Хермансбърг разказват пред „Northern Territory News” за преживяванията си, виждайки валящите риби. Един от тях споменава, че докато е бил дете връстниците му отивали за риба на австралийско футболно игрище, когато от небето започвало да вали риба.

Жителите на селцето Йоро, Хондурас, са привикнали да приготвят контейнери като кофи и легени всяка година по време на дъждовния сезон между май и юли, в очакване на ежегодния валеж на риба от небето.

Въпреки че няма други случаи, толкова циклични и повтарящи се като този на Йоро, валежите от водни животни, амфибии и други дори още по-странни неща са се случвали в други райони.

През 1578 г. големи жълти мишки се изсипват от небесата над Берген, Норвегия.

През януари 1877 г. престижното издание „Scientific American” отразява валеж от змии, дълги до 50 см, в Мемфис, Тенеси.

През февруари 1877 г. жълта, ронлива субстанция пада в Пенхлох, Германия. Според сведенията веществото е гъсто и във форми на стрели, кафени зърна и кръгли дискове.

През декември 1974 г. над основно училище в Беркшир, Англия, в продължение на няколко дни валят твърдо сварени яйца.

През 1969 г. над голяма област в Бразилия валят месо и кръв.

През 1989 г. дървени кукли с изгорени или отрязани глави падат от небето над град в Лас Пилас, Кантабрия.

През 2007 г. над Аликанте, Испания, валят малки жаби, а в Церо Сан Бернардо, Салта, Аржентина – паяци. Читател на Epoch Times заснема събитието.

На 31 юли 2008 г. в град Чоко, Колумбия, вали кръв (според сведенията – потвърдено чрез лабораторни анализи).

Американският изследовател Чарлс Форт (1874-1932) прекарва години, изучавайки необичайните дъждове. Той събира около 60 000 изрезки от вестници, списания и други източници относно необичайни събития. През кариерата си Форт успява да отрази случаи на валежи от кръстове, монети, змии, древни китайски клейма, кръв, жаби, насекоми, памук, масла и течни субстанции.

„Northern Territory News” цитира главния метеоролог на австралийската метеорологична служба, Ашли Патерсън, който прави опит да обясни дъжда от риба в Австралия. Неговата теория не е по-различна от тази на много други учени, които вярват, че рибата може да бъде засмукана в облаците от урагани, смерчове или торнада, да се придвижва с облаците и след това да падне обратно надолу, приземявайки се далеч от първоначалното си място.

„Изтеглени нагоре, [издърпаните риба и вода] могат да стигнат нависоко – до височина от 18 000 – 21 000 м. Или пък е възможно да е от торнадо над голяма водна площ – но не сме имали никакви сведения”, казва Патерсън.

В повечето случаи обаче, тази теория не изглежда да обяснява защо само определено животно или обект падат от небето. Защо въздушно течение би избрало да издигне например всички жаби от някоя лагуна, без да вземе вода, кал, водорасли и други видове от същата тази екосистема?

Обяснението става много по-неправдоподобно, когато – подобно на случая с рибния дъжд в Австралия – наблизо няма водоизточници, нито са били регистрирани урагани или торнада в момента на аномалията или в предшестващите я дни.

Някои се опитват да обяснят падането на създадени от човека предмети с падащи от самолети предмети, но това не би могло да се случи без хората да видят самолетите.

В много случаи хората се опитват да припишат подобни феномени на експерименти на извънземни или с пресичане на измерения, където нещата внезапно се материализират или изчезват от небесата. В някои случаи явленията са били отдавани на „космически шегаджия”, или с други думи – на по-висше същество, което няма какво да прави, освен да се забавлява с реакциите на хората на подобни странни дъждове.

До ден днешен материалните дъждове не са направили нищо друго, освен да пораждат съмнения, тъй като тези събития са били записвани в документи като Библията и в древни египетски текстове.

Дали те са селективни смерчове? Дали са атмосферни явления с идеално обяснение? Послания от боговете? Какъвто и да е случаят, следващия път, когато небето притъмнее, бъдете нащрек - може да не е само порой от вода...

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!