Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Путин обяви, че се готвят провокации срещу Русия

„Опитват се да ни оковат с икономически и други санкции, да блокират големи международни проекти, в които между другото имаме интерес не само ние, но и нашите партньори, да се намесват пряко в обществения и политическия живот, в демократичните процедури на нашата страна и, разбира се, използват активно инструменти от арсенала на специалните служби“, коментира Владимир Путин, подчертавайки, че подобна линия към Русия е абсолютно безполезна, съобщава ТАСС.

Руските власти разполагат с информация за подготвяни информационни провокации срещу държавата във връзка с борбата с коронавируса. Това заяви руският президент Владимир Путин при откриването в сряда на колегията на Федералната служба за сигурност (ФСБ).

„Знаете ли, много опити са правени, правят се и аз ви благодаря за информацията, която предавате на политическото ръководство на страната за това, че се планират някои провокации в тази област“, ​​заяви Путин, визирайки опитите да се поставят под съмнение постиженията на Русия в борбата срещу коронавируса, уточнява ТАСС.

Путин подчерта, че срещу руската държава се провежда целенасочена информационна кампания с безапелационни и необосновани обвинения по редица въпроси. "Дори абсурдно, бих казал, че всякакви анекдотични теории на конспирацията се използват в опит да поставят под въпрос например нашите постижения в областта на медицината и борбата с коронавируса напоследък", подчерта той.

Въпреки това Путин подчерта, че много от партньорите на страната са много приятелски настроени към руските резултати в тази област и са готови да си сътрудничат. "Между другото, ние приветстваме такова отношение. Разбираме, че решаването на глобални проблеми може да бъде постигнато само чрез обединяване на усилията", каза Путин.

Руският лидер каза още, че Руската федерация вече е свикнала и е готова за всякакви провокации. „Опитват се да ни оковат с икономически и други санкции, да блокират големи международни проекти, в които между другото имаме интерес не само ние, но и нашите партньори, да се намесват пряко в обществения и политическия живот, в демократичните процедури на нашата страна и, разбира се, използват активно инструменти от арсенала на специалните служби “, коментира Владимир Путин, подчертавайки, че подобна линия към Русия е абсолютно безполезна.

"Готови сме да водим открит диалог, да намерим компромисни решения на най-трудните проблеми - на основата на взаимно доверие и уважение. Но основното за нас остава безусловно - суверенитетът на Русия, нейните национални интереси, сигурността на нашите граждани, правото на нашия народ да определя собственото си бъдеще, основите на нашето развитие трябва да бъдат надеждно защитени“, обобщи Владимир Путин.

Източник/ци: Путин обяви, че се готвят провокации срещу Русия | glasove.com Новини

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!