Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Какво знае Фрау Меркел? Отказа да се ваксинира срещу коронавируса с ваксината на “Астра Зенека”

/Поглед.инфо/ Германският канцлер Ангела Меркел ясно показа степента на доверието си в европейската коронавирусна ваксина, която се произвежда от “Астра Зенека”. 66-годишната Фрау публично отказа да бъде ваксинирана, позовавайки се на препоръките на немските лекари, които вярват, че ваксината не е подходяща за хора над 65 години.

Лесно е да се досетим, че Меркел е много по-наясно с плюсовете и минусите на ваксината, отколкото обикновените европейци, ако е взела такова решение. Тя постъпи достойно, като публично обяви нежеланието си да получи убождане. Поне на нейната съвест няма да има смъртни случаи на германски пенсионери, чиито тела не могат да се справят с последиците от ваксинацията.

Меркел даде да се разбере, че възрастовите ограничения за ваксинациите са сериозна работа. Трябва да се спазват медицинските препоръки. Германските пенсионери обаче, след като чуха за последиците от тези инжекции, се досетиха за това дори без нея. В Германия 1,2 милиона дози от ваксината лежат неизползвани - възрастните хора отказват да приемат лекарство, което буди съмнения у тях.

Интересното е, че Франция също е предпазлива по отношение на тази ваксина. Страната закупи 7,7 милиона дози от ваксината на “Астра Зенека”. Лекарите започнаха да ваксинират, но незнайно защо се бавят. Те не обясняват причината, но стана известно, че ваксинират желаещите с голяма предпазливост, след като внимателно са проучили медицинската им карта и са се уверили в доброто им здраве.

Изглежда, че цялата надежда за “Европа” е в “Спутник-V”, но все още не е известно кога ваксината ще бъде закупена от Руската федерация - политическите амбиции и демонстративните действия често са по-силни от здравия разум. Най-глупавото нещо, което може да се направи в подобна ситуация, е да не се купува руска ваксина, но в същото време да се отказват от ваксинации с европейско лекарство, защото след инжекциите хората умират или се разболяват много сериозно, псувайки глупавите политици, които са готови да направят човешки „жертви“ в интерес на фармацевтичните компании.

Борисов напомпа пратката от AstraZeneca, но у нас влизат не 57, а под 53 хиляди дози

Рекордна смъртност на българските пенсионери!

Превод: В. Сергеев

Източник/ци: Меркел отказа да се ваксинира срещу коронавируса с ваксината на “Астра Зенека” - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!