Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Народът го изплаши! Бойко се отказа от битката за президент (ЕТО кой ще е кандидатът на ГЕРБ)

Народният гняв, който тресеше България повече от 7 месеца, изплаши Бойко Борисов! Премиерът от СИК се е отказал от намерението си да се впусне в битката за президент, научи Narod.bg.

Вместо да се орезили пред света със загуба срещу Румен Радев, който вече официално обяви, че ще играе за втори мандат, Баце е решил ГЕРБ да има нов-стар кандидат – ген. Венцислав Мутафчийски, съобщи „Уикенд”.

В подкрепа на сочната политическа клюка се сочат и конкретни факти. „Бойко вече е в предизборна кампания. Опитва се да наложи образа на генерала с и без повод. Министър-председателят води шефа на Националния оперативен щаб навсякъде със себе си – закара го дори на магистрала „Струма”, за да инспектират строежа, макар хирургът да си няма и понятие от асфалт и строежа на тунели”, напомнят политически наблюдатели пред „Уикенд”.

„Тунелите има още по 50-60 метра да се правят. Март месец ще можем да минем от единия до другия край на тунелите. Мостът ще е готов едната страна. Идеята е стане ли готово в едната посока да се облекчи много трафика. Двата тунела едновременно се работят. Тези 10 км ги минаваш за няколко минути. Да видиш „Струма“ каква беше, гледай сега всичко вече е вътре във водата. На 40-50 м са пилоните. Огромно съоръжение, голяма красота. Тук са 100 м денивелация. Всичко това с багерите виждаш как е изядено”, обясни компетентно Борисов на слисания доктор току пред телевизионните камери.

Гологлавият тв любимец от началото на пандемията и настоящ събирателен образ на манипулацията и Covid задкулисието наистина не слиза от екрана.

Мутафчийски допълнително натрупа актив, като сам запретна ръкав и се зае лично да бие ваксини в подопечната си ВМА миналата неделя.

Източници на „Уикенд” издават, че генералът всяка сутрин прави това и участва във ваксинирането на хора между 9 и 10 ч.

Промяната в намеренията на Бойко Борисов за потенциалния кандидат на ГЕРБ за върховен главнокомандващ изглежда внезапна, но има своята логика.

Приказките, че сам премиерът ще премери сили с настоящия президент очевидно вече не са актуални. Скорошно социологическо проучване на „Алфа Рисърч” ясно показа, че през последните три месеца одобрението за Румен Радев нараства от 42% до 46%, а неодобрението спада от 29% до 24%.

В този смисъл влизането на Бойко в пряк сблъсък за поста на държавен глава с „вражеския” генерал Радев изглежда като предварително загубена битка.

Вероятно това е и причината министър-председателят да се оглежда за по-подходящ образ, какъвто в момента може би е именно професор д-р ген.-майор главен лекар на въоръжените сили на Република България и ръководител на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса Венцислав Мутафчийски.

Самият доктор преди половин година отрече да има амбиции да е кандидат за президент. Сега обаче кандидатурата му отново е на дневен ред.

Източник/ци: Народът го изплаши! Бойко се отказа от битката за президент (ЕТО кой ще е кандидатът на ГЕРБ) - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!