Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Баце счупи глупомера: От Белград до Варна и Бургас без светофар (Зорана Михайлович се дзвери на дивотиите Му)


Зорана Михайлович се подсмихва на дивотиите на Баце, за разлика от Теменужка Петкова

Бойко Борисов отново счупи глупомера – Баце никога не пропуска да се похвали пред чужденци с „грандиозните” строителни проекти на правителството Му, с което предизвиква бурен смях сред препатилите българи.

По-рано днес премиерът от СИК втрещи вицепремиера и министър на минното дело и енергетиката на Сърбия Зорана Михайлович с репликата, че е огромно предимство за бизнеса, туризма и за гражданите на двете държави са инфраструктурните проекти: „И магистралите, които правим, и жп линиите, и това, че от Белград до Варна и до Бургас можеш да стигнеш без светофар е едно голямо предимство за бизнеса, и за туризма, и за всички нас“, втрещи той Михайлович.

Според него очевидно жп транспортът няма „светофари”, т.е. семафори.

Също така той удобно пропусна факта за качеството на този вид транспорт у нас, както и на строежите и ремонтите по времето на своето управление – те или се разпадат, или пропадат, или направо потъват. А за запазената марка „ремонт на ремонта” дори не гъкна.

Що се отнася до родните влакови композиции, Бойко явно има пропуски в паметта си. Защото мине се не мине време, все пламва я някой древен локомотив, я някое одъртяло купе.

Последният пример е от края на септември миналата година, когато лумна локомотивът на бързия влак от София за Бургас. Преди това се запалиха тези на пътническите Варна-Карнобат и София-Русе край Павликени. Пожарен инцидент имаше и с трена Ямбол-Бругас… И това са само локомотивите на пътническите железници, а ако се добавят и товарните…

Сигурно от кумова срама, заради милионите, налети в Холдинга БДЖ, чак в края на миналата година, бяха закупени няколко локомотива, обслужващи дестинациите до по-далечните от София градове.

За строителствата и ремонтите, „гарантирани от ГЕРБ” няма нужда вече дори да се споменава, защото тяхното пропадане и пропукване е повсеместно и е правило, а не изключение.

Та да се чудиш и маеш. С какви очи Боко рекламира пред света жп път, при това- без светофари и магистрали, които вечно са в ремонт заради дупки и „вълни” по асфалта.

Ина Димитрова, специално за Narod.bg

Източник/ци: Баце счупи глупомера: От Белград до Варна и Бургас без светофар (Зорана Михайлович се дзвери на дивотиите Му) - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!