Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Зеленски подписа указ за връщане на Крим от Русия

.

Президентът на Украйна Владимир Зеленски подписа указ за подготовката на международна среща на върха в рамките на „Кримската платформа“, насочена към връщането на полуострова под украинска юрисдикция , съобщи ”РИА Новости”.

„Днес подписах указ за някои мерки, насочени към деокупация и реинтеграция на полуостров Крим. По-специално, на правителството е поверено да организира и стартира Кримската платформа “, каза Зеленски.

Документът също така предвижда „мерки за развитие и подкрепа на кримскотатарския език, култура и защита на правата на жителите на Крим“.

Припомняме, че по-рано днес Зеленски се обърна към Русия. Според него, за да сложи край на омразата между украинци и руснаци, Русия трябва да „върне” Крим. „Преди седем години сърцето ни беше изтръгнато. Никога няма да забравим кой го е направил и никога няма да забравим кой е позволил да се направи “, каза украинският лидер.

Белият дом: САЩ никога няма да признаят Крим за руски

САЩ не признават и никога няма да признаят анексирането на полуострова от Русия и ние, заедно с Украйна, ще се противопоставим на агресивните действия на Русия. Ще продължим да работим, за да държим Русия отговорна за нейните злоупотреби и агресия в Украйна. Също така ще продължим да почитаме смелостта и надеждата на Революцията на достойнството, в която украинският народ се изправи срещу огъня на снайперисти и служители на сигурността на Майдана.

Кои са убийците снайперисти на Киевския Майдан

Снайперистите от "Майдана" са разкрити - Стрелбата по протестиралите в Киев е водена от офиса на „коменданта на Майдана”

На Майдана имаше чуждестранни снайперисти --Станислав Шуляк, бивш шеф на украинската жандармерия

Документалният филм “Украинската измама: Импийчмънтът, парите на Байдън и масовите убийства” (Видео)

Тогава народът на Украйна поиска ново начало за своята страна. САЩ продължават да вярват в обещанията на Украйна и наистина подкрепяме всички, които се стремят към мирно, демократично и проспериращо бъдеще за своята страна.

Източник/ци: Зеленски подписа указ за връщане на Крим от Русия

Белият дом: САЩ никога няма да признаят Крим за руски

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!