Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бойко е съсипан! Скандали с ваксините и ковид парите доубиват ГЕРБ

Хаосът с имунизациите и т.нар. „ваксинационен план” на властите по места в  страната достига нови измерения в очаквания му провал, който носи поредния психически срив на премиера Бойко Борисов заради безконтролното пропадане на ГЕРБ току преди изборите.

Пример – в болницата „Св. Пантелеймон” в Плевен отказват на неосигурени да бъдат ваксинирани, въпреки министерските разпореждания на проф. Костадин Ангелов – Коце Ботокса. Оказва се, виновен за това е шефът на болницата, неправилно бил разчел министерска заповед.

В Гоце Делчев пък шофьори на линейки протестират заради неполучени пари от средствата, предвидени за хората на първа линия. 1000 лева не е получила и една медицинска сестра.

И макар че всички те са взели паричните си добавки през декември, за януари те са им отказани, защото според Спешен център – Благоевград от началото на годината шофьорите не са били в контакт с болни с коронавирус, стана ясно от репортаж на Нова тв.

А днес шефът на „Пирогов” проф. Балтов потвърди, че пандемията от Ковид-19 се разраства, което рефлектира и върху капацитета на заетост на болниците. Той даде за пример „Пирогов”, където по думите му се изписват 15, но се приемат 20 души за лечение.

Напомняме, че затова пък ресторантите отварят след 2 дни.

Връх на популизма са два уж денонощни кабинета за ваксинации в Бургас от т. нар. „зелени коридори”. Всъщност  те се редуват в работата си и така денонощният кабинет остава един. Освен това те работят с предварителни записвания, защото не се знаело дали щяло да има ваксина, ако се отиде просто ей така.  А и по тъмна доба желаещи да се боцнат нямало…

Това, разбира се, е само върхът на айсберга, сочещ неразбориите и хаоса по места в страната, а кой знае какво се случва в малките селца и градчета?

И е пореден явен пример за невъзможността на властите да се справят с коронакризата.

Ина Димитрова

Източник/ци: Бойко е съсипан! Скандали с ваксините и ковид парите доубиват ГЕРБ - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!