Следвайте "Буднаера" в Телеграм

"НЕ, БЛАГОДАРЯ": Германците отказват да се ваксинират с AstraZeneca

Това е странна ситуация: Докато милиони германци нетърпеливо очакват своята ваксина срещу коронавирус, ваксините на AstraZeneca се трупат на склад на фона на слабо търсене. Това пише изданието "Politico".

Това несъответствие е особено изненадващо, като се има предвид, че федералното правителство е под нарастващ натиск да ускори ваксинациите в условията на недостиг на доставки в ЕС. Но според съобщения в медиите хората, които отговарят на условията, отказват да се имунизират с ваксината на Оксфорд - АstraZeneca.

Объркването произтича от решение през януари от Постоянния комитет по ваксинация на Германия (STIKO), което препоръчва само лицата на възраст под 65 години да вземат ваксината поради недостатъчни данни от клиничните изпитвания. Това съвпадна с последиците от съобщението на AstraZeneca, че то ще отстъпи далеч в графика си за доставка на ваксини в ЕС, което ще доведе до обвинения от Брюксел и контрола на ЕС за износ на ваксини.

Източник/ци: "НЕ, БЛАГОДАРЯ": Германците отказват да се ваксинират с AstraZeneca | Общество | Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!