Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Марияна Николова обеща да е безкомпромисна по отношение на контрола на изборите

.

Безкомпромисна съм по отношение на законността. Държа стриктно на нормативно установените правила. Най-важното за мен е наистина да направим честен вот, който да осигури спокойствие на гражданите свободно да изразят волята си без никакъв риск по отношение на тяхното здраве. Ще бъда безкомпромисна по отношение на контрола.

Това категорично обеща вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова. Стана ясно, че именно тя ще отговаря за организацията на изборите, тъй като Томислав Дончев ще бъде водач на листа в Габрово. 

Парламентарните избори ще се проведат на 4 април в безпрецедентните условия на пандемия. Съвсем наскоро стана готов здравният протокол, за който настояваха от ЦИК. Той бе изготвен от Министерството на здравеопазването и урежда начина, по който ще се гласува, без да има здравен риск. Уреден бе и въпросът за гласуването с мобилни урни за хората, поставени под изолация заради COVID-19. За пръв път ще се гласува и толкова масово с машини. 

"Машините се намират на летището в специализиран митнически склад. Охраняват се от жандармерита. Абсолютно невъзможно е да има нерегламентиран допуск до машините. Не е възможно вмешателство. Започват проверки за годността на машините", категорична бе Николова. 

Министърът изключи при установения ясен регламент да бъде допуснат хаос при броенето и попълването на гласовете от стандартните бюлетини и тези, които ще излизат от машините.

Николова отказа да отговори пряко на въпрос тя ли ще изпълнява длъжността премиер по време на предизборната кампания. Министърът и вицепремиер посочи, че когато министър-председателят отсъства, той определя заместника си за изпълняване на конкретни правомощия. Обичайно това е Томислав Дончев.

"Възложена ми е организационно-техническата част по организацията на изборите. Аз съм експертно назначение. Не участвам в листи към момента", посочи още Николова.

Източник/ци: Марияна Николова обеща да е безкомпромисна по отношение на контрола на изборите

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!