Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Журналистът Димитър Стоянов: Борисов и да спечели, няма да спечели

Кадър 7/8 тв

"Борисов дори да спечели, няма да спечели", коментира пред Слави Трифонов разследващият журналист от "Бивол" Димитър Стоянов, във връзка с изказването на премиера как да гласуват българите, "за да не ядосат инвеститорите".

"Беше овладян целият сектор на медиите чрез европейско финансиране, през финансиране от Министерския съвет. При мен е късмет и шанс. Аз имах шанса да познавам хората, които познавам, да ми позволят да работя с тях, да имам минималните качества, малко смелост, и нещата стават. Всеки се страхува. Смелостта не е липсата на страх. Това е шанс да преодолееш страха си. 

Аз съм живял в Германия, влизали са няколко пъти в дома ми, имал съм ежедневни заплахи от много високопоставени магистрати. Всеки един член на нашия екип е бил в ситуацията, в която съм бил и аз. Имало е запори срещу нашия екип, натиск, предложения да бъдем купени, на които ние сме устояли, но много сериозни предложения. 

Да, ние устояваме, някой трябва да го прави. В момента това, което се прави, е истината да бъде заглушавана. Понякога от субекти, от които не сме очаквали. Например за офшорните компании във Великото херцогство Люксембург.

Световен журналистически консорциум работи по тези разкрития. Пръвата публикация беше посветена на сина на един конституционен съдия и беше пълно мълчание при явни факти. Активи над милион - един заем на фирмата, който не се знае как се връща. В активите на Люксембургското дружество има жилище, което се намира зад граница. Чудим се произходът на техните пари какъв е, както и да въртим, сме под тази сума. Значи има друг източник, за който ние не знаем. Попитахме съдията по телефона и не получихме отговор. От бюджетна издръжка не може да се трупат активи в някакъв данъчен рай. Ние не можем да започнем прокурорска проверка. Не виждаме действия от страна на прокуратурата и МВР. Най-вероятно ще кажат, че конституционният съдия се ползва с пълен имунитет, но офшорната компания е на името на сина му." 

Източник/ци: Petel.bg - новини - Журналистът Димитър Стоянов: Борисов и да спечели, няма да спечели

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!