Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Медицинските чудеса на Фалун Дафа (Част 7): Полза за хора от всички сфери на живота

(Minghui.org) Да имаш добро здраве е мечтата на всеки, но много хора страдат от здравословни проблеми, които дори съвременната медицина не може да излекува. Фалун Дафа обаче е позволила на много от практикуващите да се възстановят от нелечими заболявания. С основни принципи на Истина-Доброта-Търпение, Фалун Дафа е представена на обществеността на 13 май 1992 г. От тогава практикуващи Фалун Дафа в Китай и над 100 държави по света са подобрили своето здраве и морален характер, и са станали по-добри граждани.

Още през 1998 г., шест години след въвеждането на Фалун Дафа, Китайската генерална администрация по спорт организира здравни специалисти, за да проведат общо пет проучвания за лечебните ефекти на Фалун Дафа. Близо 35 000 практикуващи Фалун Дафа в Пекин, Ухан (столицата на провинция Хубей), Далиан (столичен град в провинция Ляонин) и провинция Гуангдонг участват в проучванията.

Резултатите показват, че 98% от участниците са имали подобрено физическо здраве и са спестявали средно около 20 милиона юана (или 3 милиона долара) медицински разходи на година за своите работодатели.

“Джуан Фалун”, основният текст на Фалун Дафа, написан от неговия основател г-н Ли Хунчжи, е публикуван в Китай в края на 1994 г. Две години по-късно той става една от десетте най-продавани книги в Китай. Понастоящем е преведена на над 40 езика, като това е китайската книга, преведена на най-много чужди езици.

Тази поредица е колекция от преживявания на практикуващи Фалун Дафа, които са се възползвали изключително много, като са прочели книгата и са се придържали към принципите на Истина-Доброта-Търпение.

* * *

От полковник лекар до петролен експерт, от пенсионирани офицери до заместник-началници на полицията, Фалун Дафа е помагала на хора от всички сфери на живота със здравословни проблеми и ги е възродила за нов живот.

Лекар полковник: Възстановено здравето и признание за отлична работа

Г-жа Уанг Уейджън, възпитаничка на Четвърти военномедицински университет, е главен лекуващ лекар в Кардиологичния отдел във военна болница. По-късно тя е преместена във Военно-медицинския университет в Шенян, провинция Ляонин.

Към 40-годишна възраст г-жа Уанг е развила множество заболявания, включително остра ревматоидна болест на сърцето, хроничен хепатит В с цироза, изпъкнал диск, тежка анемия, синузит и т.н. Макар самата да е лекар, тя не може да промени прогнозата на своите заболявания. Тя е много слаба и от време на време трябва да бъде хоспитализирана без надежда за подобрение.

Впечатлена от дълбоките учения на Фалун Дафа, тя започва да я практикува през 1996 г. Следвайки Дафа да стане по-добър човек и спазвайки принципите на Истина-Доброта-Търпение, тя се променя значително и става по-внимателна към другите. Удивително е, че тя се възстановява от всичките си заболявания в рамките на няколко седмици.

Докато г-жа Уанг продължава да практикува, нейното ниво на енергия се увеличава. Работата й се подобрява и тя получава няколко награди за изключителното си представяне.

Но тъй като практикува Фалун Дафа, тя е преследвана многократно. Тя е арестувана шест пъти и държана в центрове за промиване на мозъци, принудителни трудови лагери и затвори, където е била измъчвана. Домът й е обиран три пъти от полицията. Тя е осъдена на осем години затвор през декември 2014 г.

Старши инженер: Образцов служител

Г-жа Ли Чунинг е старши инженер в Изследователския институт на Китайското нефтопроводно бюро в провинция Хъбей. Докато отговаря за научните изследвания и многобройните проекти, тя печели редица награди за научни и технологични постижения. Тя има тежък ревматоиден артрит, сърдечни заболявания, бъбречни заболявания, стомашни проблеми, мигренозно главоболие и други заболявания. Тя изпробва различни лечения и лекарства без особено облекчение.

Тя се възстановява от всичките си болести малко след като започва да практикува Фалун Дафа. Следвайки принципите на Истина-Доброта-Търпение тя е била призната за образцов служител. По това време тя отговаря за финансирането на проекти на стойност хиляди юана, включително разходи за инженеринг, оборудване и разработване на софтуер. За разлика от колегите и връстниците си, тя не приема подкупи. Когато нейният клиент казал на ръководителя на института за това, и двамата са били впечатлени от нейната работна етика.

Но тъй като не иска да се откаже от вярата си във Фалун Дафа, г-жа Ли е арестувана шест пъти, задържана е четири пъти и домът й е обиран от властите. Два пъти е била отвеждана в център за промиване на мозъци и веднъж в лагер за принудителен труд. Тя също така е уволнена от работата си и принудена да се разведе със съпруга си.

Пенсиониран офицер в 80-те години е с 40-годишно сърце

Г-н Гоу Янгтиан е пенсиониран служител от град Баджонг, провинция Съчуан. По-рано е страдал от много здравословни проблеми, включително болки в гърба, артрит в коляното, лошо зрение, загуба на слуха и изтръпване на долните крайници.

Когато започва да практикува Фалун Дафа през 1997 г., той прочита основната книга на Фалун Дафа, “Джуан Фалун”, и е трогнат от ученията. Той също е изненадан, че се възстановява от всичките си заболявания.

По време на медицински преглед през 2014 г. лекарят е изумен, че макар г-н Гоу да е в 80-те си години, сърцето му е здраво като на 40-годишен. Съпругата му Чън Джиужен също практикува Фалун Дафа и се възстановява от неврофиброма и безсъние. Г-н Гоу и съпругата му завеждат дело срещу бившия лидер на ККП (Китайска комунистическа партия) Дзян Земин за започване на преследването срещу Фалун Гонг. Делата им са изпратени на Върховния съд през 2015 г.

Приказка за ударник: Парализа, възстановяване и уволнение

Г-жа Пен Хуайинг е от град Баджонг, провинция Съчуан. Тя получава многобройни награди, включително „Ударник“ за изключителната си работа. През пролетта на 1994 г. тя е преместена в районното Статистическо бюро. Там натоварването се отразява на здравето й и то се влошава през 2002 г. и до 2004 г. тя претърпява деформация на шийните прешлени, херния на лумбални дискове и кисти на лумбосакралния канал, които стават все по-сериозни. Тя има физиотерапия всеки ден, изисква цялостни грижи и е прикована към леглото.

През 2008 г. тя се натъква на практикуващ Фалун Дафа, който й разказва за мощната лечебна сила на тази практика за самоусъвършенстване. Тя е скептична, но готова да опита. Първоначално тя слуша Дафа ученията, докато все още е прикована на леглото. Постепенно тя успява да седне да чете книгата и след това да стане от леглото, за да прави упражненията. Месец по-късно тя се възстановява и може вече да кара велосипед, когато ходи на работа.

Нейни колеги и съседи, дошли да я посетят и се изумили от нейното възстановяване. След като им разказва за личната си история обаче, тя е преследвана. Домът й е ограбен от властите, а тя е понижена и по-късно уволнена от работа.

Заместник-началник на полицията: „Ако не бях практикувал Фалун Дафа, може би вече да не съм сред живите“

Г-н Ли Конгчун, 75-годишен, се пенсионира като заместник-директор на шести отдел на Бюрото за обществена сигурност на Хандан, провинция Хъбей. Като млад войник той е разположен на контролно-пропускателния пункт Танггула в Тибет. Поради тежкия климат той страда от хронични заболявания повече от 10 години. След като е освободен от военната служба и върнат в град Хандан, болестите му продължават да се влошават. През ноември 1994 г. той започва да практикува Фалун Дафа.

Поради вярата си в Дафа той е уволнен от работа, има финансови затруднения и е изпратен в трудов лагер. Жена му и по-малкият му син също пострадват от това изключително много.

В наказателна жалба, която той подава срещу Дзян Земин, г-н Ли описва как Фалун Дафа го е променила. „Ако не бях практикувал Фалун Дафа, може би вече да не съм сред живите. Двадесет и шест дни след като започнах да практикувам, се възстанових от болестта на Мениер, от стомашни проблеми, ревматоиден артрит, хиперплазия на лумбалния гръбначен стълб, хемороиди, анални фисури и сърдечно заболяване."

Духовното ръководство на Фалун Дафа също е фактор. Той казва: „Разбрах смисъла на живота. Придържайки се към принципите на Истина-Доброта-Търпение и подобрявайки морала си, човек може да подобри себе си."

Съпруга на преподавател в колеж: „Толкова съм щастлива, че няма да остана вдовица“

Г-н Джанг Чипинг е бил преподавател в Академията на въоръжената полиция Лангфанг в провинция Хъбей. Той е диагностициран с хроничен хепатит В през 1988 г. на 35-годишна възраст. Той е бил хоспитализиран във Военна болница 302 за повече от шест месеца. След хепатита последва цероза и той е принуден да взима болнични за повече от осем години. Въпреки че посещава редовно лекаря и приема различни видове лекарства, състоянието му продължава да се влошава.

Г-н Джанг Чипинг

Той започва да практикува Фалун Дафа на 4 октомври 1996 г. Малко след това вече може да спи добре, апетитът му се подобрява и той възвръща енергията си. Той не е похарчил нито стотинка за това, но се възстановява от чернодробното си заболяване. Съпругата му е възхитена и казва: „Толкова съм щастлива, че няма да остана вдовица!“

Но заради това, че практикува Фалун Гонг, по заповед на Офис 610 полицията го арестува и обира дома му. Г-н Джанг е задържан и след това понижен.

Държавен служител: Изкривен гръб е изправен отново

По препоръка на приятелите си г-н Уанг започва да практикува Фалун Дафа през 1996 г. Той се възстановява от всичките си заболявания за по-малко от година. Отново успява да стои изправен, зрението му се подобрява и няма болки в гърба. Теглото му се нормализира. След като стават свидетели на тези огромни промени, всички членове на семейството му започват да практикуват Фалун Дафа.

Преследването, започнало през 1999 г., унищожава семейството му. Домът му е обиран много пъти от властите, а г-н Уанг е арестуван три пъти, задържан четири пъти и два пъти отвеждан в принудителен трудов лагер. Той е уволнен от работата си и му са дадени големи глоби. Родителите му не издържат на натиска и почиват. Съпругата му Лиу Гипу е задържана за седем месеца. Тя получава инсулт и е парализирана пет години, преди да почине. Дъщеря му е изпратена в принудителен трудов лагер, а синът му осъден на 11 години затвор. Снаха му, полицайка, трябва да се разведе със съпруга си поради натиска от комунистическия режим. Г-н Уанг се грижи за двамата си внуци, които са тежко травмирани от преследването.

Допълнителни примери:

Г-н Ай Дженчанг е пенсиониран кадър в град Нехе, Хейлундзян. През целия си живот той страда от редица здравословни проблеми - младежка туберкулоза, стомашна язва, сърдечни заболявания, хемороиди, неврастения, очен проблем и т.н. След като започва да практикува Фалун Дафа през юни 1996 г., болестите му изчезват и той изглежда много по-млад от възрастта си. Вече няма нужда от очила за четене. Необикновените ефекти на Фалун Дафа го впечатляват и ученията на Дафа променят възгледа му за живота. През 2015 г. на 85-годишна възраст той съди Джианг Земин за преследването му на Фалун Дафа.

Г-н Ян Руймин е служител в Държавното бюро за данъчно облагане в окръг Луанченг, град Шицзячжуан, провинция Хъбей. Той има изпъкнал диск, който прави невъзможно за него да се движи. Той се нуждае от постоянни грижи. Хоспитализиран е за три месеца и приема китайски билкови и западни лекарства без подобрение. Но след като започва да практикува Фалун Дафа се възстановява.

Г-н У Зишиянг е бивш директор на Бюрото за селскостопански машини в град Шианченг, провинция Хенан. Той страда от хепатит и напреднала цироза. Вижда много експерти и практикува няколко вида чигонг, но няма подобрение. През 1996 г. лекар в Джънджоу му казва, че може би му остават три години живот. За щастие той попада на Фалун Дафа, когато е в отчаяние. След като прочита “Джуан Фалун”, той разбра истинския смисъл на живота. Той започва да следва принципите на Дафа за Истина-Доброта-Търпение. Вече не се интересува от повишения или придобивки и богатство. Така се отървава от болестите си и се наслаждава на истинско щастие.

Г-н Уанг Хайган е образцов учител в окръг Дажу, град Жуян, провинция Съчуан. Той се заразява с хепатит В, когато е на 32 г. през 1994 г. След като започва да практикува Фалун Дафа през август 1996 г., той се възстановява от хепатит В и всички други здравословни проблеми. Той става внимателен, вече не е привързан към дребните печалби и се стреми да бъде по-добър човек. Той и семейството му претърпяват огромни физически и психологически вреди, когато започва преследването на Фалун Дафа през 1999 г.. Той е отвеждан в център за промиване на мозъци и многократно е бил в лагери за принудителен труд. Той е уволнен от преподавателската си работа и преследван финансово.

Г-н Юан Шингрен е бивш директор на данъчната служба в град Джяонан, провинция Шандонг. Той е на 60 години. Но като млад е бил много болен и трябвало да се пенсионира по медицински причини на 43-годишна възраст. Той има хипертония, сърдечно заболяване, костен шип на врата, белодробна инфекция с усложнения и рак на дебелото черво. Малко след като започва да практикува Фалун Дафа, здравето му се възстановява. По-рано медицинските му сметки били над 20 000 юана годишно. След като започва да практикува Фалун Дафа, той няма вече медицински сметки. Но затова, че отказва да спре да практикува Дафа той е арестуван, задържан и изпратен в принудителен трудов лагер.

Г-жа Хе Нянджен, пенсиониран заместник-директор в Школата по изкуства Суининг в Съчуан, страда от алергична бронхиална астма, ревматоидна болка в ставите, упорити язви в устната кухина, хроничен фарингит, сърдечни заболявания и т.н. Тя започва да практикува Фалун Дафа на Нова година през 1997 г. и да живее съгласно принципите на Истина-Доброта-Търпение, и скоро се възстановява от всичките си заболявания.

Г-жа Динг Лихуа, бивш вицепрезидент на подразделението на Хонганг, Индустриална и търговска банка на Дацин, Хейлундзян, е на около 70 години и е здрава. По-рано тя има лошо здраве и страда от болки във врата, мигренозно главоболие, сърдечни заболявания, мини инсулти и бъбречни заболявания. Тя е нещастна и не може да работи. През октомври 1998 г. се натъква на поредицата от лекции за Фалун Дафа и започва да я практикува. В рамките на четири месеца тя се възстановява напълно от всичките си заболявания.

Г-н Уанг Джунминг, професор по инженерство в град Чунцин, се разболял от хепатит В малко след като завършил университет. Той боледува осем години, преди да открие Фалун Дафа и се възстановява малко след като започва да практикува тази практика за самоусъвършенстване.

Г-жа Ли Юлан е пенсиониран лекар по акушерство и гинекология в полка Wujiaqu 102, провинция Синдзян. Преди 1999 г. е имала тежки проблеми с коляното и е била изправена пред операция. След като започва да практикува Фалун Дафа, тя се възстановява от проблема си в коляното. Въпреки че и сега е в 70-те си години, тя изглежда много по-млада и няма никакви бели коси все още.

Г-н Лин Шизенг е бивш секретар в Училището за технически надзор в провинция Хъбей. Той е бил в лошо здравословно състояние и имал рак на стомаха. Започва да практикува Фалун Дафа през 1998 г. и оздравява. Но е жестоко преследван заради практикуването си на Фалун Дафа и почива на 20 юли 2017 г., на 75-годишна възраст.

Източник/ци: Medical Miracles Brought About by Falun Dafa (Part 7): Benefiting Practitioners from All Walks of Life | Falun Dafa - Minghui.org

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!