Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кунчев съзря саботаж на масовата ваксинация – организирано се пречи „на нормалните хора, които вярват в науката“

„КАРАЙ НАПРАВО': Д-р Ангел Кунчев за коронавируса и ...

Главният държавен здравен инспектор доцент д-р Ангел Кунчев направи доста интересен коментар в Пловдив пред камерата на Plovdiv24.bg.

Ето какво каза той:

„Колеги публикуваха данни за новото откритие на антиваксърските движения – организирано призовават своите членове да се записват за имунизация и след това да не ходят с идеята за объркат имунизационните планове, да останат дози ваксина, които да се изхвърлят.

  Докъде може да стигне човешката злоба и неразбиране, трудно ми е да го преценя. Истината е, че има и такива неща. За тия хора бих казал – добре, ако сте решили, не го правете, но не пречете на останалите нормални хора, които вярват в науката“.

„В Израел вече наблюдаваме рязък спад на заболяемостта и хоспитализираните благодарение на имунизацията. Ако ние не достигнем тези нива на имунизация, ще продължим да имаме мерки, което е нежелано от всички. В Пловдив и областта е свършена много работа, няма крайно работно време – докато има желаещи, кабинетите ще работят!“

Вчера той се срещна с областния управител и председател на ОКЩ Дани Каназирева и директора на РЗИ д-р Ваня Танчева.

„Направена е организацията кабинетите да работят и събота и неделя от другата седмица. През седмицата ще работят всичките 23 пункта на територията на цялата област. Личните лекари също започват ваксинацията“, обясни от своя страна Каназирева.

Plovdiv24.bg

Източник/ци: Кунчев съзря саботаж на масовата ваксинация – организирано се пречи „на нормалните хора, които вярват в науката“ – О Новини

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!