Следвайте "Буднаера" в Телеграм

19% доверие в кабинета: Галъп

Борисов 3 завършва мандата си с нива на доверие от 19% и недоверие от 69%, сочи посленото проучване на Галъп.

Същевременно според данните за ГЕРБ биха гласували 25,8%, а за ВМРО, която е част от управляващата коалиция и на практика заемястото на ОП - 4,2%. 

Не е ясно как има 10% разлика между недоверието в кабинета и под-крепата за партиите в него. Може ли да се направи изводът, че 1/3 от електората на властта, хем не й вярва, хем я иска - не е сериозна, Галъп!

Според Галъп БСП е втора с 21,9%. Има такъв народ е с 13,1%, а ДПС има 12,4%. Демократична България събира 6,8%, а формацията на Мая Манолова с 4,7%.

НС има доверие от 14% и недоверие 73%, сочи още изследването.

Ако ГЕРБ спечели, падаме в яма: Хр. Иванов

„Ако ГЕРБ загуби изборите, в България ще има несигурност, но ако ги спечели, ще има сигурност в това, че ще продължим да се свличаме в тази корупционна яма”, заяви Христо Иванов от ДБ пред ТВ 1.Той изрази увереността си, че ГЕРБ ще използват всички средства, за да удържат властта заради огромният финансов залог: “Става въпрос за това кой ще програмира харченето, в случая на ДПС - краденето - на тези 12 млрд., които ЕС отпуска на България в рамките на тези пакети за справяне с последствията от кризата.

Другият въпрос е дали, чисто физически, г-н Борисов ще бъде премиер или ще бъде Затворник No1 в републиката.” “Големите въпроси на България са три. Как да рестартираме демократичния и правовия ред в страната?

Как да оздравим институциите?

Как да решим фундаменталния проблем с човешкия капитал на България, който има две измерения”, изброи Иванов.

Източник/ци: 19% доверие в кабинета: Галъп | Новини | Новини от България и Света | 19min.bg

Ако ГЕРБ спечели, падаме в яма: Хр. Иванов | Новини | Новини от България и Света | 19min.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!