Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Една трета от американските военни отказват ваксината

/Поглед.инфо/ Една трета от членовете на въоръжените сили на Съединените щати, които имат право да получат ваксина срещу Ковид-19, са избрали да не го направят, заявиха в понеделник служители на Пентагона, когато обявиха, че Министерството на отбраната достига до почти 1 милион ваксинации.

Предупреждавайки, че това са все още „много ранни данни“, генерал-майор Джеф Талиаферо, заместник-директор по оперативните дейности на Съвместния началник на щабовете, заяви в сряда пред Комитета по въоръжените сили на Камарата на представителите на Конгреса следното:

„Ваксината е правилното нещо, което е очевидно безопасно членове на службата. "

Процентът на тези, които са решили да не получават ваксина, отразява процента на приемане в Съединените щати, заяви говорителят на Пентагона Джон Кирби.

Оценката за една трета от военните е първият път, когато отделът публично заявява колко служители отказват да бъдат ваксинирани срещу Ковид.

Министерството на отбраната е администрирало 916 575 ваксини, каза Кирби, което представлява почти 90% от дозите му. Очаква се отделът да премине границата от 1 милион дози, приложени до края на седмицата, добави той.

Военните не могат да направят ваксинациите задължителни за войските, защото са получили само спешна употреба, а не пълно разрешение от Администрацията по храните и лекарствата, каза Бриг. Генерал Пол Фридрихс, хирург от Съвместния щаб.

"Има реална граница по закон, които гласят, че трябва да го направим задължително за нашите войски и семействата ни", каза Кирби пред репортери в Пентагона.

"Ето защо това е доброволна основа в момента", уточни той.

Министерството на отбраната няма данните за отказ от ваксини за всеки род войски или пък информацията за отказа, разбита по демографски данни, каза Кирби

. „Нямаме система във всяка от службите, която да проследява конкретно данните по отношение на тези, които по някаква причина отказват или отлагат ваксината", заяви той.

Фридрихс каза пред Комитета за въоръжената служба на Камарата на представителите, че военните събират съответни данни за тези, които получават ваксината.

„Събираме тези данни за процента на приемане“, каза Фридрихс, което включва данни за раса и етническа принадлежност.

"Нашият опит отразява предварителните данни, които виждаме в други общности", заяви той.

"Всъщност се задълбочаваме в това и продължаваме да събираме повече данни, докато прилагаме повече ваксини", уточни Фридрихс.

Министърът на отбраната Лойд Остин е получил и двете дози ваксина. Кърби каза, че хората, които избират да не бъдат ваксинирани, са "грижа" на министъра, но той разбирал, че това е лично решение на войниците.

"Разбира се, това е грижа на министъра, но той също така има предвид, че това е доброволна програма", каза Кирби по време на брифинг за пресата миналата седмица.

"Въпреки че е взел ваксината, защото вярва, че е било правилно да се направи за него и за здравето му, за семейството му и способността му да свърши работата, той признава, че това е лично решение, което всеки трябва да вземе", увери Кърби.

Министерството на отбраната насърчава членовете си, които са загрижени за ваксинацията, да прочетат информацията, достъпна в уебсайтовете на Центровете за контрол и превенция на заболяванията и Министерството на отбраната на Съединените американски щати, както и да се консултират с лекарите си, ако имат някакви въпроси или притеснения, каза той.

„Трябва да продължим да образоваме нашите военни и да им помогнем да разберат предимствата и да гарантираме участието на лидерите в обсъждането на ползите от ваксината“, каза Таляферо по време на изслушването за Въоръжените сили в Камарата.

Превод: СМ

Източник/ци: Една трета от американските военни отказват ваксината - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!