Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Внимание! Любимият остров на българите пламна с COVID-19

Внимание! Любимият остров на българите пламна с COVID-19

Нека се молим на Бог, призова президентът на Танзания и обеща, че в страната няма да бъде въвеждан локдаун

Внимание, български туристи - една от хитовите дестинации по време на пандемията пламна в плен на COVID-19. Става дума за Занзибар.

Танзанийският президент Джон Магуфули, който беше заявил в средата на миналата година, че неговата страна е свободна от вируса благодарение на молитви, призна с половин уста, че има респираторно заболяване. Той призова за три дни на молитви, предадоха световните агенции.

Вчера BBC съобщи, че е починал вицепрезидентът на полуавтономния остров Занзибар - Сейф Шариф Хамад. Не бе посочена причината за кончината му. Новината дойде три седмици след като неговата партия, която е опозиционна, съобщи, че той се е заразил с коронавируса.

Вицепрезидентът на полуавтономния остров Занзибар - Сейф Шариф Хамад, стана жертва на коронавируса

Часове по-късно бе съобщено, че министърът на финансите на Танзания Филип Мпанго е бил приет в болница. Причината за хоспитализацията не бе посочена.

От началото на пандемията Танзания омаловажава опасността от коронавируса. През последните седмици обаче в страната има вълна от смъртни случаи, които официално се приписват на пневмония.

На погребението на началника на президентската канцелария Джон Киджази, починал преди два дни, отново без да е посочена причината, президентът на Танзания за първи път намекна за COVID-19, без да спомене изрично болестта.

"Когато тази респираторна болест се появи миналата година, ние спечелихме, защото поставихме Бог на първо място и взехме и други мерки. Сигурен съм, че ние ще победим отново, ако направим същото", заяви Магуфули.

"Тези болести, в това число и тази респираторна болест, съществуват и те убиха повече хора в другите страни. Всички ние ще умрем, било то дали от тази болест, от малария или от друго заболяване. Може би нещо сме съгрешили пред Бог. Нека се върнем отново към него", заяви танзанийският президент.

Той увери, че в страната няма да бъде въвеждан никакъв локдаун, и призова: "Нека да продължим да поставяме Бог на първо място и да взимаме мерки".

Въпреки че маските са табу в Танзания, много хора, присъствали на днешното погребение, сред които и бившият президент Джакая Киквете, си бяха сложили такава. Все по-често по улиците в Танзания се виждат хора с маска. Предпазните средства вече се продават и в болници и от амбулантни търговци.

Източник/ци: Внимание! Любимият остров на българите пламна с COVID-19 - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!