Следвайте "Буднаера" в Телеграм

На нивата с Баце в годината на Белчо

Борисов заведе Ананиев и Вълчев на нива, за да прочете прессъобщение

Премиерът Бойко Борисов, който почти от година не е стъпвал в Народното събрание на иначе парламентарната република България, за пореден път се появи в уикенд епизод на фейсбук сериала, добил популярност като Севда ТВ.

Още рано сутринта, по време, в което в събота повечето хора още спят, той заведе на нива на неустановено място финансовия министър Кирил Ананиев и образователния Красимир Вълчев. 

Оказа се че видеото не е за прерязване на лентичка или първа копка на строителен обект, а за да може премиерът да прочете и анализира прессъобщение на Министерството на финансите, разпратено в полунощ на редакционните имейли на медиите - че рейтинговата агенция Fitch Ratings е потвърдила дългосрочния кредитен рейтинг на България ВВВ и е повишила перспективата му от стабилна на положителна.  

Борисов анализира данните в характерен собствен стил. Според него "най-големите световни икономисти" казвали колко добре се управлява България. Естествено, премиерът не пропусна да разкритикува черногледството на президента Румен Радев и на хората, които още от миналото лято протестират срещу управлението му.

 Той се обърна съм финансовия министър Кирил Ананиев с думите:

"Благодаря ти и нека това да се има предвид, когато говорят за дългове, разруха, а ние имаме оценката да сме най-добри. Като дойде ГЕРБ на власт, всички фондове започнаха да работят. Когато ние сме си свършили работата - оценките са най-добри и когато има риск - веднага казват, че това се дължи на несигурния резултат от изборите. Благодарение на добрите ни финансисти влязохме в европейския банков съюз. БСП имат шампиони по фалирали банки", посочи Бойко Борисов.

Според него несигурният резултат от изборите би могъл да влоши положителната перспектива на рейтинга на България.  

"Сред факторите, които биха довели до понижаване на рейтинга, е промяна в политическата обстановка, а именно да дойдат други и отново да се хапем, че сме върнали онези, и пак да се върнем назад. Ние сме с най-ниския дълг в Европа след Естония. Само преди два дни ЕК даде най-добрата си оценка за България. Най-големите агенции в света са подредили България като положителна и стабилна, и то в пандемична обстановка", похвали се премиерът.

Борисов използва изявата си и за да каже, че след като е взел мерки, ваксинацията потръгнала по-добре. 

"Видяхте вчера, като им се накарах малко, завършихме с 14 хиляди ваксинирани на ден. Ангелов съм го оставил на опашките. Нали нямаше желаещи, а то опашки има", каза Борисов.

Според него правителството се справяло много добре с пандемията и сме щели да имаме "мощна армия от преболедували и мощна армия от ваксинирани".

Източник/ци: Борисов заведе Ананиев и Вълчев на нива, за да прочете прессъобщение

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!