Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Иван Бакалов: Свикнахме и с най-голямата свинщина. И с управлението на ГЕРБ

Човек свиква и с най-голямата свинщина. И с управлението на ГЕРБ.

Свикнахме и с епидемията. Само че е много измамно, защото вирусът си върви и взима жертви. А на нас просто ни писна да се пазим. Въпросът е, че е опасно да престанем да се пазим.

Роднина на село до Троян на 92 години и жена му на 88 го изкараха с 2-3 дни темпетартура и главоболие, доказано с ПиСиАр тест. Съседът срещу тях, по-млад с 15-20 години пенсионер, почина. Бил е по-здрав от тях. Не излизат от село, кой вятър е довял вируса, не се знае.

Коварен грип, едни го карат леко, а някои, като друг познат, по един месец в болница и още дишат с кислород вкъщи. Или умират на 50 години без други заболявания. Всякакви случаи има.

Онези, които не вярваха в началото и пишеха тук – лъжат за жертви, покажете ми поне един заразен – вече имат по някой познат починал. За 2020 България има рекордна смъртност, някои продължават да не вярват и цитират какво казал Шкумбата.

Сега се надига трета вълна, заразените минаха хиляда на ден. Да се надяваме да са по-малко от есента, когато надминаха 3-4 хиляди заразени и 200 починали на ден. И въобще, да се надяваме, че с всички тези мутации, вирусът вълна след вълна затихва. Цари всеобщо убеждение, че безпроблемният живот, без епидемии, е даденост. Дали?

Ентъртейнмънт медиите научиха хората да не приемат лоши новини – стига с тоя вирус, стига сте плашили и т. н. Ок, стига. Който иска да се пази. Но другите не са му виновни, да пази тях, пък да се прави на безстрашен.

Пост на журналиста Иван Бакалов във фейсбук

Източник/ци: Иван Бакалов: Свикнахме и с най-голямата свинщина. И с управлението на ГЕРБ - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!