Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Из социалните мрежи: „Лъвов мост“ се пука заради изригването на Етна

.

Асфалтът на известното столично кръстовище ”Лъвов мост” се напука. На места пукнатините са дълбоки, на места двойно, пукнатините са на четири места, на които кръговото на ”Лъвов мост” се свързва с бул. ”Сливница”, пише БГНЕС. Кметът на София Йорданка Фандъкова вече била наредила проверка.

Новите пукнатини на "Лъвов мост" предизвикаха шеги на граждани в социалните мрежи:

"Само 3 седмици, след като третият лъч на метрото се счупи по вина на Перловската река, днес Лъвов мост се счупи по вина на стоящите на него лъвове".

"Перловската река е виновна, разруши тунелите на метрото. А Владайската видя от нея и взе, че напука асфалта на Лъвов мост! Горката София, не случи на река!... Ни на Владайска, ни на Перловска!....Лоши реки, като морета са".

"Кръгов мост, пардон, Лъвов мост, и той се напука. Този уникален принос към световното архитектектурно богатство - кръгово движение със светофари, а по средата мост..."

"Готови за ремонт на ремонта".

"Това е заради изригването на Етна. Имаше едно земетресение и във Фукушима тези дни".

"Дано орлите отлетят, преди да е станало късно...", пишат потребители в социални мрежи.

Кръговото кръстовище и мостът бяха ремонтирани основно през 2014 г. С реконструкцията на кръстовището бе изградена и нова инженерна инфраструктура: подменен е водопровод, който е бил изграден през 1934 г. Изградени са нови канализационни колектори, реконструиран е дубльорът на Левия Владайски колектор. Превключени са съществуващите сградни отклонения и улични канали към новия колектор. Реконструирани са и топлопровод, електропреносна мрежа, улично осветление.

Консервирани и реставрирани са фигурите на четирите лъва. Оформено бе ново озеленяване и парково пространство, в което са експонирани намерените при реконструкцията археологически структури.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Из социалните мрежи: „Лъвов мост“ се пука заради изригването на Етна

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!