Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кеворкян да даде обяснение за агентурното си минало

dnesplus.com

Хора със съмнителен морал да пишат и раздават правосъдие е много по-опасно от есемесите на премиера, коментира шефката на "Галерия" Кристина Патрашкова тази сутрин по бТВ по повод разразилия се медиен скандал между Кеворкян, Краси Гергов и Алексей Петров, който се сочи за собственик на вестник "Галерия". Премиерът много уважава журналистите и тяхната работа, смята шефката на седмичника, който бе наруган доста атрактивно от Кеворкян преди два дни от страниците на Труд.

Явор Дачков също коментира сканала и бе категоричен, че трябва да стане ясно агентурното минало на хора като Кеворкян. По думите му трябва да е ясно кой говори и кой пише в медиите. Той прави ревю как може да видиш разпада на един самозабравил се човек, допълни Дачков. Журналистът припомни, че в медийните среди изразът "да кеворкираш" някого е било символ на това да задаваш тъпи въпроси по времето, когато Всяка неделя все още беше в ефир.

В ефира на бТВ медийният експерт Георги Лозанов също критикува Кеворкян и го призова да даде публично обяснение за съпричастността си към ДС. Според него Кеворкян не дава такова, но раздава критики и оценки за другите по медиите.

Неслучайно медийната тройка Патрашкова-Дачков-Лозанов решиха да защитават честта на журналистиката от "злодея" Кеворкян точно в бТВ.

Така нареченият консултант на бТВ и неформален бос на телевизията Краси Гергов отдавна е на прицела на Кеворкян, който през последните седмица-две отново засили атаките си срещу медийния бос.

„Жълтите вестници стават важни заради общия конформизъм на сериозните вестници. Те оставят част от дневния ред на обществото извън медиите”, заяви Лозанов. По думите му в сериозната преса се избягва конфронтацията с властта.

Дачков даде пример с това, че по време на изборите Станишев е бил представен с ореол на велик държавник, а за корупцията се е разбрало едва след падането на правителството.

„Така Бойко се превърна в най-добрия разследващ журналист”, пошегува се Дачков.

Журналистите и Лозанов изказаха на глас факта, че журналистите бяха подразнени от представянето на Боби Цанков като журналист. „Медиите успяха да вкарат в публично обръщение мутрите и ченгетата на ДС. Те направиха мутрите и ченгетата важни хора. Това се усети във връзка с Боби Цанков, когато той бе представен за журналист и колегите се обидиха”, допълни Лозанов. /bnews.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!