Следвайте "Буднаера" в Телеграм

300 млн.лв. бизнес за депутат от БСП с нов закон: незаконни и ненужни екостикери от лятото

Нов закон, минал тихомълком на първо четене и чакащ второ в последните 5 работни дни на този парламент се гласува спешно под безобидния предлог, че е за наше добро да има екостикери. Всъщност обаче, те са напълно ненужни, тъй като цялата информация за екологичността на автомобилите я има вече в е-регистър. Същото важи за ненужните стикери за гражданска отговорност, чиято цена обаче вдигат – и тя е в е-регистър, но лепенките въпреки това се печатат. Така е и с лепенките за технически преглед – и прегледите са в е-регистър. Всичко е проверимо по номера на колата, който полицаите просто изписват при проверка и получават цялата информация – от екокласа на автомобила, през наличието на гражданска отговорност и до минатия преглед.

ВСИЧКИ ВИДОВЕ СТИКЕРИ СА И НЕЗАКОННИ СПОРЕД ЧЛ.105 НА ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА, ТЪЙ КАТО ПРЕЧАТ НА ВИДИМОСТТА.

Народните представители явно не четат писаните от тях самите закони и правят нови, които отричат действащи – тотална и корумпирана наглост.

Депутатите, които анкетирахме и изобщо са разбрали какво са гласували под партийна дисциплина, се опитват да залъжат хората с 2 неверни твърдения, за да оправдаят.

Първото е, че ще се правят специални прегледи, понеже можело колите Евро 5 и 6 да са минали толкова километри, че да не са вече екологични.

 Виж документи ТУК!

Да, ама не:

записали са в закона буквално: „Всяка екокатегория ще бъде определяна на база данните в свидетелството за това каква категория има от Евро 2 до Евро 6. Когато не е отбелязана екологичната евронорма, ще се вземат резултатите от измерването на замърсяването, направено в техническия пункт”. Т.е. проверки няма в 99,99% от случаите.

Втората лъжа е, че всъщност новите стикери са старите за технически преглед. Не е вярно!

Защото целта всъщност е да се въведе цяла нова система на наблюдение – освен стикери с вградени чипове, ще има четци, камери, които общините вече купуват, стойки, на които те да се поставят, огромни са разходите за поддръжка, доста пари ще потънат и покрай свързването с мобилните оператори, които ще предават данните.

От една страна, системата е остаряла с 15 години и ни връща 2 поколения назад.

От друга, България вече има най-модерната тол-система, която без един лев нова инвестиция може да върши тази работа даже и без камери – има сателитно проследяване. Напомняме също, че в нея държавата инвестира в този мандат 288 000 000 лв. от парите ни.

Новата система, която искат да ни пробутат ще започне в големите градове с лъжата, че така било в Париж.

Истината е, че вече не е така. Когато обхване цялата страна, тази система  ще струва на данъкоплатците нови 300 милиона лева.

Кой печата всички стикери за държавни нужди в България, въпреки че нито са законни, нито има нужда от тях?

Печатницата Демакс. Когато сме я посещавали като клиенти, за неин собственик се представя депутатът от БСП Петър Кънев. В търговския регистър собственик не личи, но с 2 гласа в уникалния борд от 4 лица (те винаги трябва да бъдат нечетен брой, за да се вземат решения) е неговият син Георги Петров Кънев, който се води и представител на холдинга.

Ако се питате защо само се говори за електронно здравеопазване, което вече го има не само във всички страни от ЕС, но и в такива като Русия, които смятаме за по-изостанали от нас, както и напълно електронни данъчни услуги – и двете са още по-важни в пандемия, трябва да знаете, че и техните все още аналогови носители са производство на Демакс.

Ние, разбира се, се обърнахме за коментар към Петър Кънев, но 2 работни дни не му стигнаха, за да отвърне на доброжелателните ни въпроси. А имаме и допълнителни, които ще четете в отделните карета. В правото мълчанието се приема като знак за съгласие.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова също не коментира, а темата е много важна, за да се изясни профилът на партията в навечерието на изборите.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: 300 млн.лв. бизнес за депутат от БСП с нов закон: незаконни и ненужни екостикери от лятото | Новини | Новини от България и Света | 19min.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!