Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Граждани питат: Фандъкова, къде ти е достойнството? Оставка!

.
Точно в 8.30 граждани застанаха под прозорците на Столичната община и извикаха дружно ”Оставка”. Демонстрацията е срещу градоначалника Йорданка Фандъкова заради случая с убитото от ток 16-годишно момче. Реакция от страна на кмета липсва вече дни наред, а протестиращите вече над 220 граждани заявиха - това е показателно за безхаберието и безотговорността на властта.

Гражданите планират да попречат на Фандъкова да стигне до работното си място.

Заради безхаберието на властта гражданите поискаха оставката на столичния кмет в понеделник вечер. Бе даден 24-часов ултиматум градоначалникът Фандъкова да си тръгне от поста. Това обаче не се случи. 

Протестът излъчи един гражданин, който да влезе в сградата на общината и да повери дали оставката на столичния кмет е била депозирана. Избраният бе Евгени Марчев. Демонстрантите помолиха полицията да допусне протестиращия до деловодството.

След това протестиращите ще решат как да действат.

Протестиращите призоваха представителите на опозицията в Столичния общински съвет да слязат при гражданите със или без Фандъкова и заедно да поискат оставката на градоначалника, след което да отидат при семейството на загиналото момче и да се извинят.

"Ако кметът на "Триадица", който е опозиция, не дойде веднага тук при нас, ще имаме основание да смятаме, че той е част от статуквото!", отсякоха още протестиращите пред СО граждани.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци:

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!