Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Пол Крейг Робъртс: Катастрофалната дезинтеграция на Америка

/Поглед.инфо/ Можем да наблюдаваме разпадането на Съединените щати в процеса на демократичното шоу срещу Доналд Тръмп, което прилича на сталинистки процес от 30-те години на миналия век.

Републиканците предоставиха на Сената видео доказателство, че демократите са отговорили на поражението си през 2016 г. с бунтовнически език, докато Тръмп не отговори на откраднатите избори през 2020 г. с подобна реторика. Но в демонстративния процес на демократите доказателствата не са от по-голямо значение, отколкото в шоуто на Сталин.

Републиканците третират двойния стандарт на демократите като лицемерие, но той е нещо много по-лошо от това. Той е доказателство за непримиримостта на американския народ, довела до загуба на стандартите за истина, гражданска свобода и демокрация.

Царуващите двойни стандарти и безразличието към доказателствата - всъщност предпочитанието към лъжата вместо фактите - са доказателство, че американските обществени и правителствени институции са напълно корумпирани. Както показва Андрей Мартянов в новата си книга, Америка се разпада пред очите ни.

Съединените щати вече не са нация. Това е амалгама от народи без страна. Нацията изисква обединителен дух на хората, а Съединените американски щати нямат такъв.

Мартянов отбелязва, че няма нищо общо между белия работник от ферма на УАСП-ове (бели англосаксонци протестанти) от Айова, еврейския адвокат от Манхатън и черния рапър от Бронкс. Те гледат по различен начин на света, Америка и тяхното място в него и тези възгледи са непримирими.

Мартянов пише, че:

„Днес Съединените щати не са нация, със сигурност не в традиционния смисъл, тоест да имат доминираща етническа група, докато основополагащият американски образ и мит за „гърне, в което всичко се смесва“се оказа точно това - мит".

"Многото етнически групи в Америка не са асимилирани, за да образуват една нация. По-скоро е по-подходящо те да бъдат разглеждани като купа за салата, в която се смесват различни интереси", добавя той.

Америка е кулата на Вавилон, която стои на нестабилната основа на политиката на идентичността. Такава мултикултурна многообразна държава няма национален интерес, защото липсва единство. Разделен дом не може да устои.

Няма единна американска идентичност. Всъщност държавотворният етнос и основополагащите идеи, въплътени в Конституцията на Съединените щати, са атакувани и се представят днес като расистки и експлоататорски.

Тази атака е институционализирана в проекта на Ню Йорк Таймс "1619 г.", в образователната система и в расовата политика на демократите. Митът за бялата расистка Америка е послужил за целта да предостави на Демократическата партия исторически наратив, който легитимира усилията й за разработване на избирателна база, основана на популяризирането на расова политика.

Така разединението на страната е институционализирано в политиката на Демократическата партия. С други думи, дезинтеграцията е вградена в картинката.

Липсата на единство оставя Съединените щати в изключително слаба позиция по отношение на Русия. Руската федерация също е засегната от многообразието. Признаването на етническата руска основа на страната обаче е държавна политика. Руската конституция гласи:

"Държавният език на цялата територия на Руската федерация е руският език, езикът на държавотворния народ.“

Подобен акт на единство в Съединените американски щати е невъзможен. Всички усилия за утвърждаване на английския като национален език се провалят.

В Съединените щати хората, основали държавата, се отхвърлят като расисти. Това оставя Съединените щати без основа. По-слаба позиция не бихме и могли да си представим.

Страна без обединяващ език едва ли ще бъде обединена по някакъв друг начин.

В Съединените американски щати, представителите на държавотворния етнос се демонизират и се превръщат във втора класа граждани, които трябва да бъдат потиснати поради предполагаемия системен расизъм в тяхното ДНК.

Белите американци са заклеймени като „излишните на Тръмп“, „МАГА фашисти“ и „врагове на демокрацията“. Те дори нямат право да протестират срещу откраднати президентски избори.

Това оставя Съединените щати просто като географско местоположение, в което различни народи са допълнително разделени от проповядването на омраза. Изискваното решение е основополагащият етнос да признае своето зло и да приеме свалянето му от расово потиснатите.

Тези, които отправят тези искания, сами по себе си са членове на държавотворния етнос. Белите левичари, белите образователни институции, бялата демократическа партия и белите медии атакуват бяла Америка като излишни системни расисти. Не може да има по-голямо разединение от това.

„Белотата“, която се унищожава, е не само етническа принадлежност, но и всички ценности и постижения, от които се състои западната цивилизация. Рационалната мисъл и свободното научно проучване са подложени на атака.

Самата математика е подложена на расовия въпрос. Мартиянов съобщава, че математиката е обявена за расистка:

„От Консултативния комитет по етнически изследвания в държавните училища в Сиатъл (ESAC), който публикува груб проект с бележки към своята рамка за етнически изследвания по математика в края на септември, който се опитва да свърже математиката с историята на потисничеството."

Комитетът предполага, че математиката е субективна и расистка, като казва в една секция:

„Кой може да каже дали отговорът е верен“, а в друга „как математиката се манипулира, за да позволи неравенството и потисничеството да продължат?“

С опит да не бъде надмината в расовите уловки една скорошна статия, която се появи в списание The Nation предлага да се преброят гласовете на чернокожите американци два пъти на изборите. Те определят това като "изборни репарации".

Фактът, че тази нелепа - да не говорим открито дискриминационна по отношение на населението на белите и другите малцинства в Съединените щати, идея дори беше достойна да бъде представена в това, което фактически е вестникът на лявото крило на Демократическата партия, е тревожен знак, показващ степен на разрушителна расистка радикализация.

Унищожаването на американското единство и фундаменталните вярвания са само една от причините Съединените щати да се разпадат. Мартянов дава редица други причини за нашия разпад.

Едната е, че не само Съединените щати, но и целият западен свят вече не са в състояние да осигурят компетентно ръководство. Този провал е общ и не се ограничава до правителството. Мартянов оприличава западния свят с „консерва на Уорхол от супата на Кембъл, която не е нищо повече от„ школа за преструвки “. Петнадесетте минути слава на Запада изтекоха.

Западните политици са жертви на своето преструване. Те всъщност вярват, че държат геополитическа власт, когато всъщност са напълно изпреварени и задминати от Путин и Си.

Западната самоизмама поставя физическото оцеляване на Запада в опасност, тъй като „преобладаващото мнозинство от модерната политическа класа на Америка не разбира силите, с които играе, и възможните резултати“.

Американската управляваща класа е толкова глупава, че декларира американски изключителност, с което означава моралното право на Вашингтон на световна хегемония, като същевременно разединява Съединените щати с атаки срещу основополагащия етнос и ценности на страната.

Ако Съединените щати са основани на бял расизъм, както провъзгласяват университетските факултети, държавните училищни системи, демократите-политици и проектът на Ню Йорк Таймс "1619", какво е необходимо за държава, чиято изключителност се състои от расизъм?

Че това необикновено противоречие може да остане незабелязано в продължение на години, докато Вашингтон оправдава бомбардировките и прогонването на милиони хора в осем държави като „им носи демокрация“, докато управляващият елит краде избори в Америка, показва, че когнитивният дисонанс на американския управляващ елит е извън граници.

Нелегитимният режим на Байдън не се притеснява да изясни своята враждебност към държавотворния американски етнос . Режимът е окомплектован със сексуални девианти, чернокожи екстремисти и евреи, които са враждебно настроени към „излишните на Тръмп“.

Режимът извършва прочистване на въоръжените сили от войници, които образователната система не успя да възпита срещу собствения им народ. Първата поправка се представя погрешно като „заплаха“. Законопроект за вътрешния тероризъм е на път. Той ще се използва за маркиране на тези, които не са в крак с контролирания наратив за „домашните терористи“. Обявена е война на всички бели, християнски, хетеросексуални, традиционни американски мъже.

И управляващите на тази дезинтегрираща се страна подклаждат конфликт с Русия и Иран. Въпросът е дали САЩ ще се разпаднат, преди да бъдат унищожени военно.

Превод: СМ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Пол Крейг Робъртс: Катастрофалната дезинтеграция на Америка - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!