Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Читател на Narod.bg пита: Валери, какво имаше в черния сак, с който излезе от среща с Кирил Домусчиев? Защо си тръгна с две коли ескорт?

Попитайте Валери Симеонов защо през последните два месеца на 2019 година многократно е посещавал за лични срещи с Кирил Домусчиев неговия ресторант „Есте” на ул. „Николай Хайтов” в софийския кв. „Изток”?

Това гласи сигнал до Narod.bg от читател, станал очевидец на тайните срещи между патерицата на Баце Валери Симеонов и неговият личен олигарх Кирил Домусчиев.

Ето какво още пише в скандалните разкрития нашият източник:

За какво са говорили на тези срещи – за дължимите пари от Домусчиев за пристанище „Варна” или за ролята на Симеонов в предстоящата атака срещу Васил Божков?

Попитайте още Симеонов при последната подобна среща какво е носил на излизане от Есте в огромния черен сак?

Бил е сам, носил е сака през рамо и не е могъл да излезе от паркинга на „Есте”, защото автомобилът му е бил запушен от друга случайна кола. Какво имаше в сака, Симеонов? И защо две коли от охраната на Домусчиев са те ескортирали? Отговори, ако ти стиска.

Narod.bg припомня, че до 2018 г. „патриотът” Симеонов водеше вестникарска война с бизнесмена, познат и като Киро Парахода, покрай концесията на пристанище „Варна”.

Валери Симеонов настояваше, че приватизационният договор трябва да се развали, защото „половината кораби на „Параходство БМФ“ са нарязани на скрап“.

„От персонал 2360 човека, които трябва да имат на десетата година – догодина, 2018 г., към момента имат 124 работещи“, казва Симеонов. Нещо повече – тогавашният вицепремиер заподозря, че братя Домусчиеви водят дружеството към фалит.

„В момента активите на дружеството – терени, сгради, кораби са 17 млн. лв. Когато е приватизирано, стойността по външна оценка е била един милиард лева. Има едни странни 700 млн. лв. заеми от дъщерни фирми на „Параходство БМФ“, които са офшорни компании, регистрирани на Вирджинските острови и в Обединените арабски емирства.

Чрез тези заеми се прехвърля имущество и бъдещи задължения, за да не могат в бъдеще да бъдат взети“, посочи пред „Капитал“ аргументите за твърденията си Симеонов. Към това той прибавя, че през първата година са уволнени 350 работника, втората – към 400, третата – 600. „И така докато в момента са докарани до 124 човека“.

Симеонов определи това като „следприватизационни трикове и шашми, които се опитвали да правят братя Домусчиеви“, заради което сезира прокуратурата.

Сега, обаче, ситуацията е променена, след като Валери Симеонов се оказа чест гост в кръчмата на олигарха, от която си тръгва с очевадно скъпи подаръци, които изискват дори два автомобила охрана?

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Читател на Narod.bg пита: Валери, какво имаше в черния сак, с който излезе от среща с Кирил Домусчиев? Защо си тръгна с две коли ескорт? - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!