Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Има ли чест Кубрат Пулев? Защо излъга, че ще дари половината от хонорара си на лекарите?!

38-годишният Тервел Пулев победи в Танзания 35-годишен намибийски боксьор. За спортните качества на африканеца достатъчно говори фактът, че това бе неговата шеста поредна загуба. Очаквано боксът бе на махленско ниво, затова за местните медии повече интерес предизвика Кубрат Пуев, който придружаваше брат си.

В мач за световната титла в тежка категория той загуби с нокаут от Антъни Джошуа, но битката в Лондон бе преди по-малко от два месеца и Кобрата все още е разпознаваемо лице. След победата на Тервел той направи пред журналистите обстоен разбор на неговата игра, за силните и слабите му страни и прочие, и прочие. Кобрата обаче продължи да мълчи за дарението от милиони към родното здравеопазване, което публично обеща да направи.

На 5 април 2020 година, в разгара на пандемията, Кубрат Пулев даде интервю за вестник „Билд”.

Това е най-големият немски ежедневник, който се печата в тираж 3 милиона и половина екземпляра и се продава във всички будки и павилиони в Германия.

А електронният му сайт има 25 милиона читатели не само в Европа, но и в другите континенти. Пред тази огромна аудитория Кобрата категорично заяви: „Ще даря петдесет процента от парите, които спечеля от мача с Джошуа, за неуморните герои в борбата с коронавируса. Ще дам за лекарите, медицинските сестри, за болниците и за купуване на необходимата апаратура, за да се справим с този дяволски вирус.” Написаното остава…

Дойде 12 декември. Джошуа нокаутира Кубрат в деветия рунд. Въпреки загубата обаче, в банковата сметка на нашия боксьор влязоха 5 милиона паунда. Според тогавашния валутен курс (който почти не се е променил досега), това правеше 10 милиона 661 хиляди 485 лева. А 50 процента от него означаваше, че Кобрата ще направи огромно дарение за родното здравеопазване в размер на повече от 5 милиона лева!

Кубрат Пулев обаче веднага забрави за своето обещание. И не дари дори една стотинка. За разлика от него, Антъни Джошуа, без да е давал никъде никакви гръмки обещания, само 10 дни след мача дари шестцифрена сума на аматъорския спорт в Англия, Уелс и Шотландия.

През това време Кобрата подминаваше с мълчание питанията защо не изпълнява своето обещание за дарение. Въпросите обаче валяха от всички страни и накрая той опита да се измъкне с кратко изявление: „Аз не се нуждая от публичност в благотворителността, защото за мен това не е благотворителност, а чист пиар.”

Ами като не се нуждаеш от публичност, защо обещаваш публично? Това не е ли чист пиар? Разбира се, всеки сам решава какво да прави с парите си, но защо първо се хвалиш, а после си траеш?

Ако е мъж на място, за какъвто обича да се хвали, че е Кубрат Пулев, сега трябва да даде ново интервю за „Билд”. И в него да обясни на многомилионната аудитория: колко от спечелените пари е дарил на лекарите, колко на медицинските сестри, колко за купуване на медицинска апаратура и колко и на кои точно болници.

Тоест – дали е изпълнил даденото пред вестника обещание. Или изобщо не е дарил нищо – нещо, в което хиляди българи са убедени.

Другото е празно говорене без никакво покритие.

СЕРГЕЙ ТРАЙКОВ за „Уикенд”

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Има ли чест Кубрат Пулев? Защо излъга, че ще дари половината от хонорара си на лекарите?! - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!