Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Путин пред главните редактори на руските медии: Москва никога няма да изостави Донбас

Русия става все по-силна, колкото повече се опитват да я сдържат, категоричен е той

Президентът на Русия Владимир Путин увери, че страната му няма да изостави Донбас, говори за политиката на сдържане на Русия ни и посочи причината за протестите, обхванали много държави - това е недоволството от влошеното качество на живот. Също така Владимир Путин каза, че чуждестранните интернет гиганти ще бъдат ограничени във враждебните им действия срещу Русия. За всичко това президентът говори на среща с главните редактори на руските медии. Най-важните тези от разговора, който се проведе в средата на седмицата, са представени от вестник „Российская газета“ и Агенция "Фокус".

Русия няма да изостави Донбас

"Ние носим огромна отговорност за Русия като цяло. И преди да вземете каквото и да е решение, трябва да помислите за последиците от всяка наша стъпка", каза Путин. "Няма да изоставим Донбас, независимо от всичко", увери той.

Русия става все по-силна, колкото повече се опитват да я сдържат

„Веднага щом започнахме да се стабилизираме, да се изправяме на крака - това е, тогава политиката на sdyrvane започна незабавно“, каза президентът. "И колкото по-силни ставаме, толкова по-силно се провежда тази политика на сдържане", подчерта той.

Жадните за власт хора се използват за ограничаване на Русия

Противниците или потенциалните противници от незапомнени времена разчитат на много амбициозни, жадни за власт хора и винаги ги използват - в свои интереси, отбеляза Путин. "Тук не виждаме нищо ново ... Има много амбиции, много енергия, желанието да се спечелят повече пари, да се пробие до властта са очевидни. И всичко това просто се използва по най-активния начин", каза той.

Президентът отбеляза и нарастващото влияние на Русия в постсъветското пространство. "И това също ще бъде нещо, от което ще се опитат да ни отблъснат. И тези хора със сигурност ще бъдат използвани за същите цели", предупреди той.

Постиженията на Русия дразнят противниците

„Предвид факта, че нашите учени са изобретили ваксина, това не е единственото постижение, имаме много постижения и това вече започва да дразни ... Оттук и политиката на сдържане, включително в икономиката“, подчерта Путин.

Отначало Западът смяташе новите съвременни видове оръжия, които се въвеждат в експлоатация в руските въоръжени сили, за фалшиви, а сега смятат, че в преговорите за ограничаване на надпреварата във въоръжаването трябва да бъдат включени новите модели руски оръжия.

Неразрешените акции бяха предизвикани от влошаване на качеството на живот поради пандемията

"По отношение на факта, че хората излязоха на протести, включително не заради този фигурант (Алексей Навални, бел.ред.). Да, вероятно сте прави, така е", каза Путин. Но в края на краищата този „фигурант“ се използва и в момента, когато във всички страни, включително Русия, хората изпитват умора, натрупано раздразнение, недоволство, включително заради нивото на доходите си.

"Кажете говорят: пандемия, не-пандемия, сега животът се е влошил ... Кой е виновен? Управниците. Е, това е съдбата на управниците, нищо не можете да направите за това ... И, разбира се, те се опитват да използват това както в Европа, така и в други страни, както и в самите САЩ, всякакви противоположни сили. И у нас също се опитаха да се възползват от това и се възползваха от него ... Такива са сметките, "- обясни президентът.

Чуждестранните интернет гиганти могат да бъдат ограничени заради враждебни действия в Русия

"Например нямам желание да развалям и изкривявам нещо там изкуствено. Но когато се извършват някакви враждебни действия, не изключвам това. Враждебните действия срещу страната ни са неприемливи", подчерта Путин. Русия създава свои собствени алтернативи и когато чуждестранните интернет гиганти осъзнаят, че нямат монопол, те ще се държат по различен начин.

„Няма да направим нищо, което би създало проблеми на нашите граждани и потребители просто изкуствено, защото не ги харесваме или те са написали нещо лошо за някои управници - не, разбира се, но при някои явни атаки, разбира се, ние няма да може да не реагираме", каза президентът.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Путин пред главните редактори на руските медии: Москва никога няма да изостави Донбас

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!